Kinect je prvým krokom k automatizácii vášho herného kútiku

Kinect, to nie je len pohybový senzor. Je to aj webkamera, s ktorou môžete volať cez Skype pri hraní hier a je to aj prístroj, s ktorým viete automatizovať svoj Xbox zážitok a posunúť ho na futuristický level.

Problémom v dnešnej dobe totiž je, že od všetkého sú nejaké diaľkové ovládače. A tým myslím od všetkého. Od televízoru, od Xboxu, od zvukového systému. Skrátka od všetkého, čo zvyknete mať zapnuté, keď hráte GTA, FIFU alebo vlastne čokoľvek. Všetci si predsa doprajeme kvalitný zážitok z hrania 🙂

V takomto komplikovanom svete má však svoje využitie aj Kinect. Stačí správne nastavenie, správne prepojenie a môžete všetko, čo som menoval vyššie, zapnúť jediným príkazom! Takto fungujem už nejaký čas a popravde, nič nie je pohodlnejšie ako prísť do izby, povedať Xbox On a sledovať kúzlo. Jediné, čo už len stačí dodatočne spraviť, je manuálne zapnúť ovládač. Ale to je už najmenej.

Najdôležitejšou súčaťou tejto skladačky je Kinect. Podmienkou je, aby ste ho mali pripojený ku konzole a aby bol zapnutý. Ak máte Kinect, potom je vysoká pravdepodobnosť, že je zapnutý. Ak by ale aj náhodou nebol, viete ho znovu zapnúť cez Nastavenia – Kinect & devices – Kinect a tu začiarknuť možnosť Kinect on.

Aby ste mohli využívať Kinect na zapnutie svojho Xboxu, musíte túto možnosť povoliť opäť v nastaveniach. Teraz však v sekcii Power mode & startup. Tu je niekoľko možností. Viete si tu napríklad vypnúť zvuk zapínania Xboxu alebo upraviť, kedy sa má zapnúť. Nás ale teraz zaujíma možnosť Wake up Xbox by saying „Xbox on.“. Môžete ju však aktivovať len v prípade, že máte nastavený Power mode na Instant-on.

Tretí krok skladačky na Xboxe, je sekcia TV & OneGuide. Tu vás zaujíma Device control sekcia, kde si viete nastaviť prístup Xboxu k vašej TV a audio prijímaču. Tu viacmenej nie je čo riešiť, ak máte nejakú novšiu TV tak si ju Xbox dokáže detegovať aj sám a jediné, čo do vás bude chcieť počas návodu, je namieriť pred konzolu diaľkový ovládač od televízora, aby ste overili, či všetko funguje, ako má.

Podobne to funguje aj s nastavením audio receiveru. Ja mám našťastie takú osobnú výhodu v tom, že mám set TV a soundbaru od Samsungu s funkciou SmartConnect, takže mám soundbar automaticky pripojený k televízoru a riadi sa tým, čo mu vyšle televízor/Kinect. Pri manuálnom nastavení cez Xbox si ale vyberiete výrobcu, konkrétny model zariadenia a v podstate sa len preklikávate smerom dopredu.

No a je čas to dotiahnuť do zdarného konca! V nastaveniach, v spomínanej sekcii Device control vás zaujíma ešte jedna posledná vec: Device power options. Tu máte možnosť nastaviť, čo má spraviť televízor a audio prijímač, keď zapnete a vypnete Xbox. Osobne mám nastavené len, aby sa TV zapla súčasne s Xboxom. Vypínanie televízoru tu nastavené nemám, pretože pri prípadnom reštarte konzoly sa reštartuje aj TV a tým pádom aj soundbar.

Xbox One Device Power options

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. KoubecX píše:

    Akorát to musíte dobře vyslovit. Přijdete do místnosti a řeknete po emericku „Exbox On“ 😀

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *