Bude sa Scorpio volať Xbox One X?

Project Scorpio Xbox One X

Blíži sa E3 a s ňou rapídne rastie aj riziko leakov. Platí to aj o novej konzole od Microsoftu, ktorá je zatiaľ označovaná ako Project Scorpio. Je jasné, že to nie je finálny názov a že konzola sa bude s vysokou pravdepodobnosťou volať inak.

Podľa čerstvého leaku by sa táto konzola mohla volať Xbox One X. Je to jeden z viacerých názvov, ktoré Microsoft pre túto konzolu zvažoval. Jedným z nich bolo aj označenie Xbox One Pro, ale to je až priveľmi podobné PS4 Pro a novému Xboxu by to skôr uškodilo ako prilepšilo.

Leak tiež potvrdzuje, že Xbox One X vyjde najprv v matnej čiernej farbe. Túto farbu sme mu priradili aj my na našom staršom koncepte, ktorým sme ozdobili aj tento článok. No a nakoniec cena. Nesmie byť vysoká, no pri tak vysokom výkone zrejme ani nebude nízka. Odpoveď znie – 449 dolárov. Teda zrejme 450€.

Portál tiež s odvolaním na svoje zdroje vraví, že hry ako FIFA 18, Red Dead Redemption 2 a Star Wars Battlefront II budú mať natívne 4K na Scorpiu. Najlepší pôžitok z výkonu však majú hry od Microsoftu, pričom novinkou bude ReCore: Definitive Edition v natívnom 4K. Ochranná známka na túto hru sa objavila už pred pár mesiacmi a zdá sa, že to súvisí práve s hi-res verziou hry, ktorá bude zároveň launch titulom. Veľkosť hry sa tiež zvýši z 5,6 na 12GB.

Microsoft taktiež updatuje Forzu Motorsport, Forzu Horizon a Gears of War 4, pričom tieto pobežia v natívnom 4K rozlíšení.

via RectifyGaming

 

 

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

9 komentárov

  1. Bambino píše:

    No ak pojde RDR2 a Battlefront2 v 4K tak je po obavach.Frostbite engine je riadne narocny.Tak dufajme ze vsetko dopadne najlepsie ako moze.Ete by som poprosil konzolu v bielej farbe a cenovku naozaj 450eur,a mam predbežne vianoce ?

    • Rado píše:

      Tak podľa hlasov zo zákulisia 4K a 60fps by mal ísť Battlefront2 a DIRT4. Tých 60 fps som fakt zvedavý či to scorpion dá. A ak to bude pravda, tak cena 450 eur je fakt jak zadarmo. Inak xbox one X názov sedí ako uliaty a kľudne aj v pozadí škorpión nemá chybu.

  2. Rado píše:

    Dúfam, že ReCore: Definitive Edition bude zadarmo hráčom čo to už kúpili.

  3. StriderCZ píše:

    Myslím, že 4k 60fps je spíše marketingový tah. Od Scorpia očekávávám full hd s plnými detaily- Ultra. Očekávat plné detaily ve 4k je podle mně nereálné. A cena/výkon- ano konzole bude mít 6 TF výkonu, nezapomeňte ale že vychází skoro rok apůl po PS pro , jehož základním důvodem vzniku bylo to, žeklasická PS 4 nezvládá virtuální realitu od Sony.

    • Rado píše:

      Na 4k 60 fps vraj v zákulisí frčí battleforint 2, tak já v tom nevidím problém. Nevidel som to, ale toto vývojári hlásají mimo oficiálne správy. O nastavení detailov strach nemám. Kludne potom možem na 4k TV porovnat hru vo full hd a v 4k. Inak scorpio nevychádza po 1,5 roku, ale cca po 1 roku po ps4pro! Inak pre mňa má ps4pro nevýrazný upgrade, kde osadili lepšiu grafickou kartu a pretaktovali procesor, zvýšil paměť a dali od toho ruky preč. Scorpík v tomto sony zvihne mandle. Keď sa poriadne pozreš čo uroobli s hw v xboxe, tak tam neostal kamen na kameni a všetko smerovali na 4k. Výkon nieje len o hrubom výkone grafiky!!! Inak cena vraj z leaku videa po odkaze z googlu smeruje na 399 dolárov / 399 eur. Ale cena je dosť velký dohad. (399dolárov by bol riadny direct pre sony a nedivil by som sa, keby nezačali v sony nahlas hlásať PS5, nič iné im ani neostane. Tam už na znižovanie ceny veľa priestoru nieje) Teraz uvidíme ako to bude s hrami na scorpio, aké novinky budú a či ich bude dosť z rozličných žánrov.

  4. StriderCZ píše:

    450 euro si myslím že je docela reálná cena (cca 12.000 kč).
    Pro mně je akceptovatelná cena 14k.
    Kdo zná historii, toho nepřekvapí (tolik) přítomnost.
    Proč si myslím, že cena nebude vysoká?
    1. Microsoft deklaruje, že Scorpio není nová generace, ale 1,5
    2. Microsoft se spálil s cenou (+ otřesný marketing) za Xbox one s kinnectem.
    (v minulosti je možno vzpomenout souboj SEGA/ SONY (A jak na Saturn od Segy zareagovalo Sony? Ta při oznámení svého Playstationu na E3 v roce 1995 prozradilo dnes už legendární hlášku „299“, která narážela na cenový rozdíl 100 dolarů mezi oběma konzolemi. Saturn totiž stál $399.)
    3, Zdůraznění příznivého poměru cena/výkon může být jedním z lákadel ke koupi (zatím co PS4 se bude ohánět exkluzivitami)
    4. Konzole je výkonná, což o to, na druhou stranu – kdyby vyšla loni, tak by to byl gigantický technologický skok, takhle je to spíše logický evoluční krok přibližující Xbox k úrovni výkonných herních počítačů. A velké společnosti jsou schopny stlačit cenu hardwaru na naprosté minimum…

    na druhou stranu- historie nás učí, že to že je daná společnost olbřímích rozměrů s ohromnými skušenostmi, tak to nezaručuje , že není schopna udělat fatální chyby a přešlapy

  5. Rado píše:

    Xbox One X je dobrý názov a celkom by som tomu veril. „xbox one“ je jasné, kde sa xbox radí a X je vylepšená verzia. ¨Celkom to dáva zmysel. Otázný je názov S, ktoré MS registroval.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *