Project Scorpio odteraz ponúka 40% viac RAM na hry, než PS4 Pro!

Project Scorpio Heatsink

Microsoft si ide bomby. E3 je za rohom, no on ešte stále dolaďuje Scorpio a nasledujúca správa je pre hráčov naozaj radostná.

Mike Ybarra z Xbox tímu oznámil zvýšenie maximálnej RAM, ktorú môžu využiť hry na Scorpiu. Je pravda, že konzola ponúka 12GB GDDR5 pamäte, no značná časť z toho bola rezervovaná pre systém a aplikácie.

Project Scorpio Forza Motorsport Demo

Takto vyzerá Forza Tech Demo na Scorpiu

Hry tak mohli využívať 8GB, čo bolo asi o 30% viac, než koľko ponúka PS4 Pro. Tá totiž dedikovala 5,5GB RAM na hry. Kapacita však nie je jediný rozdiel. Rozdiel je aj v prenosovej rýchlosti. Kým pamäte v PS4 Pro majú 218GB/s, Project Scorpio má 326GB/s.

Ybarra však oznámil skvelú novinku – Microosft odomkol hrám ďalší gigabajt, vďaka čomu môžu hry využívať až 9GB GDDR5 RAM. To znamená, že hry teraz môžu využiť na Scorpiu až o 40% viac pamäte, než koľko majú k dispozícii u konkurencie. Toto a 1,5x vyššia prenosová rýchlosť urobí svoje. Hry môžu vyzerať jednoducho brutálne.

 

 

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

7 komentárov

  1. Bambino píše:

    Dufam,že ta cena nebude naozaj vysoka a bude aspon tych 450€.Este ten Ninja Gaiden,RPG od Obsidianu…?

    • Jaromír Miko píše:

      Len treba dúfať, že sa ten leak potvrdí ako pravdivý 🙂 ale tak MS hovoril o tom že pripravujú toho viac pre Scorpio čiže minimálne ten Ninja Gaiden by mohli ukázať.

  2. TimeSplitter píše:

    Luxus. A ted prosim na optimalizaci zapracujte jeste vic a uvolnete pro hry 10GB GDDR5.

  3. Rado píše:

    Tak to znie parádne. Dúfam, že od štartu budú všetky nové hry solídne optimalizované. 🙂

  4. Rado píše:

    No práve som prečítal túto správu na eurogameri no a ako to dokážu prekrútiť, aby to sonyfans nebolelo je až zaražujúce. Najprv tvrdia že 1gb naviac bude slúžiť iba na cache – čo nieje pravda, potom porovnávajú scorpio radšej s xboxone ako s ps4pro a zakončia to ps4pro má celkom 9 Gb pamate. O tom že 5,5 Gb pre ps4pro ani slovo a ani o rýchlosti. Mám pocit, že sony maže kapsy aj takýmto serverom a potom svet div sa aký ultrassony klan nám tu vyrastá. Ešte že scorpio vyzerá na poriadny direct a možu si písať….. 🙂

    • Jaromír Miko píše:

      To ja som dneska videl video od týpka z US ktorý vravel že Sony rozdrví Scorpio a keď mu niekto argumentoval tak mu vynadal jak psovi že on je hráč od zlatej éry PS1 a divák je len wannabe hráč čo neuznáva kvalitu 😀 akože Sony Ultras sú fakt hrozní

      • Rado píše:

        Že za zlatej éry 🙂 🙂 🙂 . Ja som v časoch PS1 mal C64 a hry som hral na N64, kde golden eye vládol na trhu neohrozene. Multiplayer v 4 to nemal nikto. A mohli ma s PS1 presviečať koľko chceli. 🙂 Jediná vada bola cena hier, bol to masaker.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *