Pôvodné PS4 exkluzivity Yakuza a Persona zrejme dorazia na PC

Yakuza 0 and Persona 5

Keď sa povie SEGA, mnohým okamžite príde na um Sonic. Lenže tento vydavateľ stojí aj za inými značkami vrátane PS4 exkluzivít YakuzaPersona, ktoré sa tento rok dočkali nových častí.

SEGA však v rozhovore pre PC Gamer prezradila, že tieto hry môžu čoskoro stratiť nálepku exkluzivita a skôr ju nahradí pojem Konzolová exkluzivita, na ktorú sme zvyknutí na Xboxe. Viceprezident európskej divízie SEGA totiž povedal, že by obe značky radi vydali aj na počítače.

Doteraz išlo o PlayStation exkluzivity, no pre výrobcov je čoraz lepšie, aby vydávali svoje hry multiplatformovo. Tomuto trendu sa prispôsobil aj Microsoft so svojou Play Anywhere funkcionalitou.

A prečo veríme, že sa to niekedy v budúcnosti stane? Trend čisto-konzolových exkluzivít sa vytráca aj pri PS4. Veď napríklad Crash Bandicoot je v rukách Activisionu a je len otázka týždňov/mesiacov, než oznámia PC alebo Xbox One release. Dokonca máme informácie o tom, že Activision naozaj vyvíja verziu pre Xbox One. To isté platí aj o hre No Man’s Sky, ktorá vyšla aj na počítače.

Samotná SEGA len tento rok vydala na PC pôvodné exkluzivity BayonettaVanquish. Je to jasné, pretože PC má veľmi veľkú hráčsku základňu a tým pádom je táto platforma aj napriek pirátstvu stále lákavá kvôli zisku. Status exkluzivity tiež stratila séria Monster Hunter, ktorá pôvodne vychádzala na Nintendo. Najnovší diel vyjde aj na Xbox One a PS4.

via PCGamer.com

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *