Prvé porovnanie rozlíšení na Xbox One X a PS4 Pro je tu

PS4 Pro vs Xbox One X

Až do ohlásenia Xbox One X na E3 mnohí označovali Xbox One za tú menej významnú konzol, pretože je menej výkonná. Často pritom vypichovali, že mnoho AAA titulov beží na One v 900p rozlíšení a sem-tam ani v takom.

Xbox One X však mení pravidlá hry a vývojári hodlajú využiť tento výkonnostný rozdiel na – presne tak – zvýhodnenie hráčov, ktorí budú hrať na tejto konzole. Totiž, platí akési nepísané pravidlo, že vývojári chcú, aby ich hry vyzerali čo najlepšie a podľa toho sa niekedy rozhodujú, či hra vyjde exkluzívne na danú platformu.

Xbox One X

Pretože je má teraz Xbox navrch, môžeme očakávať, že Xbox čakajú po rokoch zlaté časy third-party exkluzivít. Prvé náznaky toho sme videli už na E3, kde spoločnosť odprezentovala dokopy 22 konzolových exkluzivít, z čoho väčšina pochádzala práve od externých štúdií. First-party exkluzivity tiež nebudú chýbať, no vyvinúť ich potrvá nejaký čas. Preto môžeme čakať, že tieto exkluzivity (Halo 6, Forza Horizon 4 a nejaké úplne nové značky), uvidíme až o 2-3 roky.

Už teraz sa však na internete objavilo prvé porovnanie, ktoré ukazuje prednosti Xboxu One X. Totiž, portál MSPowerUser spravil tabuľku, v ktorej prezentujú všetky hry, ktoré mali doposiaľ potvrdené rozlíšenie pre Xbox a porovnávajú ich s rozlíšením, v akom tieto hry bežia na PS4 Pro. Plus teda môžeme vidieť rozdiely vo framerate, kde sa vývojár v prípade možnosti radi chopia 60fps snímkovania. Tiež vidíme, že viac hier beží v natívnom 4K na Xbox One X. Niektoré hry tiež disponujú lepšími vizuálnymi efektami na Xbox One X.

Xbox One X vs PlayStation 4 Pro Resolution

via MSPowerUser

 

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. StriderCZ píše:

    Je to logické. Moc se těším na nový Xbox a na srovnávací videa. To, o čem se příliš nemluví je hlučnost a teplota PS4 pro. Doteď jsem hrával na klasickém NTB, a tyhle dvě věci mi lezly na nervy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *