God of War, Killzone a ďalšie PS4 exkluzivity si môžete zahrať na PC

Sony PlayStation Now PS4

V internetovách diskusiách často prevládal argument, že PS4, na rozdiel od Xbox One, má skutočné exkluzivity. Tým sa majú na mysli hry, ktoré vyšli len a iba na konzolu, nie na PC. Zdá sa ale, že „Play Anywhere“ už platí aj v prípade Sony.

Spoločnosť totiž oznámila, že jej streamovacia služba PlayStation Now sa rozrastá aj o PS4 tituly – vrátane tých exkluzívnych. Samotná služba vás však nenúti kupovať si hry, miesto toho si skrátka predplatíte prístup a môžete si ich streamovať. Čo však so sebou prináša riziko v podobe horšieho rozlíšenia, input lagu a možno celkového lagu. Samozrejme to závisí len a len od rýchlosti pripojenia užívateľa.

Momentálne je cez službu možné hrať 20 hier vrátane exkluzivít God of War 3 RemasteredKillzone: Shadow FallResogunHelldiversDead NationGrim Fandango RemasteredAkiba’s BeatExist Archive a Nidhogg.

Okrem toho je možné si zahrať aj multiplatformové tituly WWE 2K16Saints Row IV: Re-ElectedTropico 5Darksiders II: Deathnitive Edition alebo F1 2015.

Samotná služba stojí 10 dolárov mesačne a ponúka 7 dní zadarmo na vyskúšanie. Podmienkou je samozrejme – vlastniť PC. Je rozhodne zaujímavé sledovať, ako už na hranie PS4 exkluzivít čoskoro nebude treba vlastniť konzolu.

Prakticky teda vzniká situácia, akú zažívame v prípade Xboxu a jeho Play Anywhere funkcionality. Microsoft už skôr zdôraznil, že dôvodom, prečo sa odstraňuje bariéra medzi PC a konzolou, súvisí so súčasnými trendami, kedy mladšie publikum preferuje PC a naopak starší hráči preferujú konzoly.

via WindowsCentral

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *