S Xboxom na cestách: Tieto hry na mobil používajú Xbox Live

Xbox Live Hry na Mobil

V týchto horúčavách sa len málokomu chce vysedávať doma pred konzolou. Pravda, ak máš ventilátor alebo klimatizáciu, je to iné, no stále sa to nevyrovná tráveniu času mimo domu – či už na kúpalisku alebo pri mori. Ako xboxera ťa možno poteší, že si so sebou môžeš zobrať kus Xbox zážitku kamkoľvek.

Už asi vieš, kam tým mierim. Microsoft už má na konte zopár mobilných hier, ktoré sú dostupné pre iPhone aj Android a môžeš ich tak mať vždy pri sebe. Ba čo viac, vďaka Xbox Live môžeš zbierať achievementy alebo hrať multiplayer. Vybrali sme pár hier, ktoré príjemne potešia a po návrate domov ťa potešia vyšším počtom (G) vedľa tvojho gamertagu.

Microsoft Solitaire Collection

Asi najznámejší zabijak času v práci počas nudných dní. Keď už bolo všetko hotové (alebo sa skrátka nechcelo), tak stačilo ťuknúť na Štart a pohľadať si tam Solitaire. Teraz už na to netreba počítač. Stačí si stiahnuť novú Microsoft Solitaire Collection na iPhone alebo Android a máš k dispozícii niekoľko klasických PC hier a niekoľko nových – Solitaire, Spider Solitaire, FreeCell, Pyramid a TriPeaks. Plus je to obohatené o denné, týždenné a mesačné výzvy. A je to zadarmo, so synchronizáciou štatistík a savov medzi mobilmi a PC. Takže Play Anywhere.

Minecraft

Bolo otázkou času, kedy ho spomeniem. Tak som sa rozhodol, že nebudem chodiť okolo horúcej kaše a prejdem rovno k téme. Minecraft je aj dnes populárny, o čom svedčia aj posledné kroky Microsoftu. Ten v poslednej dobe spravil niekoľko vylepšení.

Pred niekoľkými mesiacmi integroval do mobilných verzií Xbox Live, vďaka čomu sa môžeš do hry prihlásiť so svojim Xbox Live profilom. To ti prinesie možnosti ako zbieranie achievementov a hranie multiplayeru cez službu Minecraft Realms. Táto bude čoskoro dostupná aj vo verzii pre Xbox One. V skratke to znamená cross-platform multiplayer.

‎Minecraft
‎Minecraft
Developer: Mojang
Price: 7,99 €+

Wordament

Ďalšia hra s podporou Xbox Live na mobiloch potrápi tvoju slovnú zásobu. Tentoraz to je trochu staršie slovíčkarenie, známe ako Wordament. Hra vyšla pôvodne na iPhone, neskôr však dorazila aj na Android a Windows 8 a rozšíril sa počet achievementov. Čiže ak si hru niekedy v minulosti hral, teraz existuje dôvod sa k nej vrátiť.

A čo je to vlastne zač? V časovom limite musíš z dostupných písmen zložiť čo najväčšie množstvo slov, ktoré ti príde na um. Môžu byť akékoľvek – od hovorových slov až po umelecké pomenovania. Len musia byť v angličtine alebo niektorom svetovom jazyku. Čiže zatiaľ bez češtiny/slovenčiny. Sorry.

‎Microsoft Wordament
‎Microsoft Wordament

Wordament: Snap Attack

Jedným Wordamentom to neskončilo. Ten pôvodný má síce stále aktívne servery, no dostupný je aj novší diel Wordament: Snap Attack. Tento prináša zásadné vylepšenie. Pôvodná hra mala vopred vygenerovanú, statickú „mapu“. Tento novší diel si už berie inšpiráciu zo známeho stolného Scrabble. Na hernej ploche máš kopu voľného priestoru a zopár slovíčok. Tvojou úlohou je vziať, využiť čo najviac písmen a vytvoriť s nimi čo najviac slov. Podmienkou však je, aby tieto slová boli prepojené jedným písmenom.

Wordament Snap Attack
Wordament Snap Attack

Age of Empires: Castle Siege

Výberovku hier s Xbox Live achievementami na mobiloch zavŕšime tak trochu klasikou. V čase, kedy sa naozaj že uchytil Clash of Clans a podobné hry, si chcel kúsok z mikrotransakcií uloviť aj Microsoft. Preto vydal Age of Empires: Castle Siege, v ktorom si buduješ civilizáciu a bojuješ s rôznymi národmi a plníš questy. Vlastne je to ako tá klasická stratégia, len bez cheatov, wololó a s nádychom Clash of Clans. Je to free-2-play, takže sa dá hrať aj zadarmo.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

5 komentárov

  1. CMaro píše:

    Len podotknem že aj na Windows 10mobile sú len pre zaujímavosť keď už sme ta Ms komunita netreba na to zabúdať;)

  2. CMaro píše:

    Jasne ka som len narážal na druhu vetu kde sa spomína iba ios a Android 🙂

  1. 27. augusta 2018

    […] ODPORÚČAME: S Xboxom na cestách: Tieto hry na mobil používajú Xbox Live […]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *