Bezdrôtový Oculus Rift vyjde budúci rok a je lacnejší, než sme mysleli

Od fanúšikovského projektu k firme, ktorá dala do pohybu VR. Oculus Rift je dôležitým hráčom na poli VR, no jeho vysoká cena nemusí lahodiť každému. S tým je však koniec. Facebook totiž vyvíja bezdrôtový Oculus Rift, ktorý je oveľa lacnejší, než sme mysleli.

Server Bloomberg s odvolaním na svoje zdroje potvrdil, že headset, označený zatiaľ ako Pacific, bude mať oveľa kompaktnejšie rozmery než súčasný Oculus Rift a dokonca bude ľahší, než Samsung Gear VR. Ten váži 345 gramov, čo je váha zrovnateľná s iPadom mini.

Nové zariadenie má byť akousi zlatou strednou cestou medzi Gear VR a tradičným Riftom, čo sa odrazí aj na cene. Našťastie bude nižšia – len 200 dolárov. Čo sa užívateľského rozhrania týka, mala by sa použiť luxusná vila z Gear VR s menu, ktoré pripomína dlaždice na Xboxe 360. Čo ale vôbec nevadí, pretože bude podporovať Xbox One Wireless Controller. Ten už dnes podporuje ako klasický Rift, tak Gear VR. A hranie Minecraftu vo VR je rázom zaujímavejšie 😛

Zároveň to znamená, že pôjde o mobilný headset, ktorý sa nebude dať pripojiť k PC a zrejme ani k Xbox One X. Preto je v príprave aj náročnejšia verzia, pomenovaná ako Santa Cruz. Tento model bude bezdrôtovou verziou desktopového Riftu. Lacnejší model má vyjsť už v roku 2018.

Samsung Gear VR with Controller MWC 2017

via Bloomberg

 

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *