Sony po stopách Xboxu: PS5 nebude a hry nemusia byť viazané na hardvér

Sony PlayStation Now PS4

Microsoft v poslednej dobe spravil niekoľko krokov, ktoré niektorí kritizujú, no v konečnom dôsledku sú prospešné pre hráčske publikum. Exkluzivity vychádzajú súčasne na PC a podporujú Play Anywhere, konzoly už nebudú mať generácie.

Takáto budúcnosť sa zdá v konečnom dôsledku prívetivá aj konkurenčnému Sony. To totiž v nedávnom rozhovore dalo Microsoftu zapravdu v niektorých jeho rozhodnutiach a vraví, že zrejme podobnou cestou sa v budúcnosti vydá aj PlayStation. Podľa tvrdenia to dokonca vyzerá, že PlayStation 5 nebude.

PlayStation 4 Pro+

Miesto neho by malo Sony predstaviť ďalší výkonnostný upgrade PS4, podobne ako to začal Microsoft robiť s Xbox One. Jim Ryan zo Sony vraví, že „dni 13-ročných cyklov, aký mal PlayStation 2, sa už zrejme nikdy nezopakujú“. Čo je v podstate to, na čo už skôr poukázali ľudia z vedenia Xboxu. Spomaľujúci sa vývoj hardvéru je podľa Microsoftu dôvod, prečo môžeme v budúcnosti čakať len menšie upgrady konzol. Zdá sa, že podobnou cestou sa vydá aj Sony.

PlayStation 5

Služby a exkluzivity dostupné aj na PC?

Zaujímavo však znie tvrdenie Sony o službách. Práve služby sú to, v čom má Microsoft poriadne navrch – EA Access, predplatný Xbox Game Pass, spätná kompatibilita, cross-platform multiplayer, Play Anywhere… Medzičasom Sony spustilo streamovanie PS4 hier na PC vďaka službe PlayStation Now. Už teraz táto služba obsahuje God of War III Remastered a Killzone: Shadow Fall a očakáva sa, že časom pribudnú ďalšie.

Jim Ryan v novom rozhovore ocenil, že Microsoft dokázal skvelo vyvážiť inovácie na svojej platforme. Následne tiež povedal, že Sony vidí význam v službách, ktoré nevyžadujú hardvér – ako napríklad PlayStation Now. Takýchto služieb by mali fanúšikovia PS4 očakávať viac. Vzhľadom k tomu, že sa stupňuje vydávanie PS4 konzolových exkluzivít, to môže znameneť, že Sony chystá niečo na štýl Play Anywhere, čo umožní hrať exkluzívne tituly aj na PC.

V posledných mesiacoch začala SEGA hovoriť o záujme priniesť značky ako Yakuza a Persona na ďalšie platformy, takisto NieR: Automata vyšla aj na PC.

Yakuza 0 and Persona 5

via WCCFTech

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

3 komentáre

  1. Rado píše:

    tak ps nejde urcite podla ms. to by museli mať férový prístup k hráčom

  2. StriderCZ píše:

    Sony v konzolovém boji zatím vede v počtu herní základny, excluzivkách a VR. I tak si ale začíná uvědomovat, že tahá za kratší konec provazu. Microsoft na mém pomyslném plus mínus score vyhrál designem, přístupem MS k hráčům, on line službami, technickou inovací nového Xboxu . Ani nevíte jak mně se*e věčně se přehřívací, hlučný notebook.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *