Špekulácia: Microsoft nechce investovať do vlastných hier, jeho hrám sa nedarí

Microsoft Studios Global Publishing

Často sa stretávame s argumentom, že Xbox One má len tri exkluzivity: Forzu, Gears a Halo. Pravda je taká, že to sú tri hlavné série, no Microsoft má oveľa väčšie množstvo značiek pod svojimi krídlami. Problém je ale v tom, že ich ľudia nekupujú.

Aspoň to tvrdí istý insider na fóre NeoGAF, ktorý si hovorí Matt. Na tomto fóre zverejnil tvrdenie, že Microsoft nechce priveľa investovať do vlastných hier a radšej si zabezpečuje third-party exkluzivity (či už permanentné alebo časové). Dôvodom je, že hrám, ktoré vyšli priamo z dielne Microsoft Studios, sa na Xbox One nedarilo tak, ako si to MS predstavoval. Ono, možno keby niektorí neodmietali Quantum Break len kvôli tomu, že to nie je Alan Wake 2…

Tvrdenie je však v rozpore s tvrdením Phila Spencera zpred takmer 3 mesiacov. Šéf Xboxu vtedy povedal, že teraz chystá MS zvýšiť svoje výdaje na vývoj hier a majú byť na podobnej úrovni ako tie, ktoré sa odrazili na zlepšení služieb Xbox Live (napr. Beam, Game Pass…) a hardvéri (Xbox One S, Xbox One X). Neskôr ale doplnil, že sa to týka hier, ktoré ešte neboli oznámené, hier, ktoré môžeme čakať o 2-3 roky.

Insider menom Matt však upozorňuje, že sa podelil o informácie, ktoré má k dispozícii on a nemusí vedieť o niektorých veciach. Jeho tvrdenie teda netreba brať ako 100% pravdu, no niečo by na tom mohlo byť. Teoreticky, keď sa človek pozrie na to, ako niektoré tituly Microsoftu čelili kritike – Quantum Break, ReCore, Halo 5 – a ako niektoré skončili v zabudnutí – Crimson Dragon, ScreamRide…

Crimson Dragon Xbox

via WCCFTech

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

6 komentárov

  1. Danny píše:

    Na gamescomu by se mohl mihnout nejakej trailer na ty připravovaný first party tituly.. ale o tom si takhle brzo leda člověk může nechat zdát, ale na ty připravovaný hry mě navábil celkem no ?

  2. Rado píše:

    Crimson Dragon, ScreamRide boli totálne kraviny. Slabé minihry a nia AAA tituly.

  3. TimeSplitter píše:

    Scream Ride byla kravina, to nepochybne. Ale Crimson Dragon byl super, at si kdo chce co chce rika, ja u toho nahral vic hodin, nez treba v Uncharted. :))

    • Rado píše:

      Crimson Dragon? Tak určitě niekoho to bavilo, ale určite to nieje AAA hra. Ja tímto informáciam neverím, to čo tu mudrujú experti a odpadlíci z velkého byznisu. Šéf MS hovorí za xbox a hovorí o príprave AAA hier, viac financií na vlastné hry, tomu ja verím.

  4. StriderCZ píše:

    Myslím si, že s nástupem her typu Metro, Wolfestein a pod začne humbuk okolo PR masáže ecluzivek utichat. Ano Horizin, Uncharted 4 na PS vypafají stále fajn. J ale ocením bezproblémový (bez propadu FPS) chod nových her. Budu velice zvědavý na srovnávací videa nových her 3rd vývojářů ( a následné komentáře PS hráčů)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *