Take-Two vysvetľuje úspech GTA a prečo sa mu zrejme nevyrovná ani RDR 2

Aj napriek kritike, akej čelilo Take-Two a právnici Rockstaru pre ich neúspešný boj proti modom, faktom ostáva, že Rockstar Games robia kvalitné hry, ktoré majú trvanlivosť. Stačí si vziať napríklad San Andreas – starší hráči v ňom nahrali snáď miliardu hodín a mody vtedy dali zelenú tomu, čo dnes poznáme ako GTA Online.

Onlinový komponent by mal byť tiež dôležitou súčasťou Red Dead Redemption 2. Už skôr sa totiž objavila ochranná známka na Red Dead Online, čo by mal byť názov online komponentu, ktorý bude zrejme ešte väčší, než veľkolepý multiplayer v predošlej hre (RDR). Ten totiž dostal štvoricu veľkých expanzií, ktoré ju rozšírili, divoký západ však už vtedy ponúkal množstvo úloh, misií a vedeli ste si tam nájsť nových kamarátov.

Napriek tomu, že Red Dead Redemption 2 bude veľkým projektom, však Take-Two očakáva, že hra bude megahit, ale nebude mať taký úspech ako GTA V. Čo je možno aj pochopiteľné vzhľadom k tomu, že vychádza len na Xbox One a PS4, nie na PC.

GTA V sa ešte aj dnes predáva vo veľkom a drží sa na prvých miestach. Dôvodom je hlavne banovanie cheaterov na PC, ktorí sú ochotní si kupovať stále a stále nové kusy hry. Doteraz hra predala 80 miliónov kusov a stále rastie, čo platí aj o popularite GTA Online – čísla rastú už 3,5 roka.

Šéf Take-Two, Strauss Zelnick, však vraví, že v tom sú dva faktory. V prvom rade starnutie hráčov. GTA je totiž hra od 18 rokov a hráči, ktorí tento vek dovŕšia, si už môžu hru kúpiť (ale vieme, aká je realita). A druhá vec – GTA V nemá priameho konkurenta. Na trhu podľa jeho slov neexistuje hra, ktorá by dokázala konkurovať, čo sa kvality spracovania týka a to je dôvod, prečo dosiahlo 80 miliónov kusov.

Cheetah Classic GTA Online

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *