Dvojaký meter: Xbox One X nemá AAA launch titul, u PS4 Pro to nikomu nevadilo

PS4 Pro vs Xbox One X

Microsoft sa v uplynulých dňoch opäť dostal pod paľbu kritikov a hejterov za to, že odložil Crackdown 3. Ten mal byť pôvodne launch exkluzivitou pre Xbox One X, hra je však ešte ďaleko od dokončenia a preto došlo k odkladu. Aby nedopadla ako Mass Effect: Andromeda.

Vďaka tomuto odkladu sa Xbox One X začne predávať už 7. novembra/listopadu, avšak po jeho boku vyjdú len dve, nie tri hry, ako sa pôvodne plánovalo. Navyše, obe sú skôr AA titulmi – Super Lucky’s TaleMinecraft. A toto je podľa niektorých médií, respektíve podľa Matta Martina z VG247 dôvod, prečo by mal Microsoft predať Xbox divíziu Amazonu, aby ju zachránil pred smrťou.

Autor si však vo svojom článku odporuje hneď niekoľkými vecami. Vraví, že Xbox One X nemá teraz žiadnu hru, ktorá by prezentovala jeho výkon. To, že konzola má cez 100 hier s podporou Xbox One X, autora nezaujíma. A to aj hry, ktoré ešte len majú vyjsť, vrátane Forzy Motorsport 7, Shadow of War, Need for Speed Payback alebo Star Wars Battlefront II. Matt dokonca vraví, že Crackdown 3 nie je hra, ktorá by predala Xbox One X. To je už taká úsmevná čerešnička na torte a vidno, že Matt Martin si v článku priamo se*ie do huby.

Za zmienku ale stojí, čo sa v článku nikde nepíše. A síce, že PlayStation 4 Pro nemala žiadnu launch hru. To ale nie je dôvod, prečo by malo Sony predať divíziu PlayStation. Zo spomínaného článku skrátka cítiť, ako je Matt Martin zasadnutý na Xbox. Jednoducho je treba kritizovať Xbox za všetko. Či už preto, že má One X vyšší výkon oproti PS4 Pro, alebo preto, že má odložené nejaké hry (uhm, vieme už dátum vydania pre Death Stranding?) alebo preto, že podľa autora robí to isté, čo spravilo Sony a nikto ho za to nekritizoval.

via VG247

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

8 komentárov

  1. StriderCZ píše:

    Já to vidím tak: MS neumí dělat tak kvalitní excluzivní hry. Před nějakou dobou to ujistil. Poučil se a zvolil jinou dlouhodobou strategii. Takže situace je taková, že sice Sony vede a dokáže dobře prodat excluzivky, ale to je tak jediné v čem nad Xboxem vítězí….

  2. Bambin píše:

    Ja verim Xboxu.A posledne roky su aj tak hry tretich stran lepsie ako PS4 exluzivity.Mozem posudit.Vynimka je Last of us.Rise of TR bol podla mna celkovo lepsia hra ako U4.A ostatne na PS4 este nevisli a boh vie aj kedy.

  3. Rado píše:

    Ale má forzu 7. sonyultras by malo radšej držať hubu, lebo na tej ps4 je veľké hovno.

  4. StriderCZ píše:

    Sleduji diskuze na herních fórech a zjistil jsem, že každá diskuze dokola se opakující mantru: ale nemá excluzivky…
    Vždy mně tento poslední zoufalý argument PS fanbojů pobaví.

  5. Danny píše:

    To se v tom psku na videu škvařily šváby ne? ?Jak tiskárna

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *