Need for Speed Payback prinesie konečne políciu, ktorú sme milovali a nenávideli

Need for Speed Payback

Ghost Games sa už dávnejšie nechali počuť, že v novom Need for Speed sa chcú čo najviac inšpirovať klasickými dielmi, aby hra uspokojila čo najviac fanúšikov. Tento sľub už tvorcovia splnili pri tuningu a zdá sa, že rovnako vážne to myslia aj s políciou.

Tá zažila svoj primetime v starom Need for Speed Most Wanted. Policajné naháňačky sme milovali všetci, hoci sme policajtov z Rockportu zduše nenávideli. Ale malo to niečo do seba a zrejme za to mohla aj stupňujúca sa agresia policajtov voči hráčovi, či už hovoríme o počte áut alebo o taktike. Podľa slov EA máme očakávať zhruba to isté aj pri Need for Speed Payback.

Policajti v novom dieli budú mať len jediný ciel a to dolapiť každého, kto pácha zlobu. Navyše budú koordinovaní a rýchli, takže budú predstavovať pre hráča podobnú hrozbu ako pred 12 rokmi v NFS Most Wanted. Hráči sa tak majú na čo tešiť. Medzi ich taktiky patrí napríklad obkolesenie hráča zo všetkých strán a jeho koordinované spomalenie, až zastavenie. Alebo budú robiť určité manévre, s ktorými ste zrejme nerátali. Plus sú ich autá vybavené rýchlym motorom, takže sa im len tak ľahko nestratíte.

Čo sa vozidiel týka, bude ich pomenej. Najslabší bude Ford Crown Victoria, v ktorom jazdia policajti vo Fortune Valley aj bez toho, aby niekto páchal neplechu. Ak však začnete robiť zle, čakajte, že im môžu na pomoc prísť kolegovia v Dodge Charger SRT8, ktorí majú ešte rýchlejšie vozy a tak budú hráčovi neustále v pätách.

Naháňačku tiež môže poriadne okoreniť Rhino. Pôvodne išlo o ťažšie tereňáky, teraz to ale bude dodávka, ktorá má len jediný cieľ – napáliť to do vás v plnej rýchlosti, aby vás zastavila. No a ak nepomôže ani to, do akcie je povolaný najrýchlejší policajný voz – Corvette GS. Či ju bude riadiť Cross alebo iný skorumpovaný poliš, nie je známe.

Policajti tiež môžu voči hráčovi použiť rôzne techniky. Okrem klasického zátarasu budú strategicky umiestňovať ostne, ktoré môžu ukončiť naháňačku. Stačí, aby po nich hráč prešiel a je isté, že sa už nikam nepohne. No a nakoniec môžu použiť Killswitch (EMP). Tento dočasne odpáli hráčovi motor, čo dáva policajtom príležitosť hráča zastaviť.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *