Grinding Gear Games: „Vyvíjať hry na Xbox One je oveľa jednoduchšie, než na PS4“

Path of Exile

Štúdio Grinding Gear Games pred pár dňami potešili xboxerov, keď vydali svoju hru Path of Exile na Xbox One s prisľúbenou podporou X-ka, až vyjde. Teraz tvorcovia priblížili svoje rozhodnutie vydať hru na Xbox One a nie na PS4.

„Keďže sme relatívne malé štúdio, portovanie hry z PC na konzolu je oveľa jednoduchšie pri Xbox One ako pri PS4. Je to preto, že API a nástroje pre PC a Xbox One sú rovnaké. Dokonca malo portovanie hry na Xbox One pozitívny vplyv na PC verziu! Všetky optimalizačné veci, ktoré sme spravili pre Xbox, fungujú aj na PC,“ prezradili tvorcovia na Reddite.

Menej radostná je ale správa pre tých, ktorí dúfali v crossplay. Path of Exile nedostane crossplay medzi PC a Xbox One. Môžu za to jednak technické rozdiely, jednak fairplay a vybalancovanie multiplayeru medzi klávesnicou+myšou a gamepadom. Čo sa ale v budúcnosti chystá z hľadiska multiplayeru pre Xbox One, bude PVP. Tiež sú v príprave kompetitívne PvE eventy. Tiež sa uvažuje o local co-op podpore, rebríčky a guildy. A nakoniec, okrem podpory 4K 60fps na Xbox One X nie je vylúčená ani HDR podpora.

via Reddit

 

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *