Xbox Store umožní darovať hry a organizovať zoznamy prianí

Windows Store icon

Ach, ten sladký materializmus… Stačí jedna návšteva v Xbox Store a človek tu objaví hromadu hier, ktoré by si chcel kúpiť a zahrať, ale nechce na všetko minúť svoje peniaze. Bola by krása, keby vám ten Dishonored niekto daroval, však?

No, už čoskoro to bude možné. Pokiaľ pôjde všetko podľa plánu, tak už aktualizácia Fall Creators Update prinesie novinku v podobe možnosti darovania hier cez Xbox Store. Vôbec prvýkrát vo vyše 10-ročnej histórii Xbox Store/Marketplace by tak ľudia mohli kúpiť hry niekomu blízkemu, ako napríklad kamarátom alebo bratrancom, sesterniciam, súrodencom či dokonca starým rodičom, ak ich náhodou omrzí 280. repríza Kobry 11 a záľubu nájdu v Call of Duty.

Xbox Store Creators Update Game Trailers

Už čoskoro sa tak v ponuke Xbox Store okrem tlačidiel ako je BuyFree Trial alebo Free with Gold objaví aj jedno nové tlačidlo, Gift to a Friend. Darovanie hier bude zrejme fungovať podobne ako na Steame a malo by fungovať ako na Xbox One, tak na PC s Windows 10. Po zvolení určitej hry a kliknutí na dané tlačidlo bude zrejme potrebné zadať gamertag alebo e-mail človeka, ktorému chcete hru darovať. A možno vám nakoniec Store vygeneruje CD-key, ktorý môžete poslať cez Facebook alebo SMS-kou.

Ďalšou novinkou, ktorá sa chystá, ale zatiaľ nemá pevný dátum uvedenia, sú zoznamy prianí. Tieto budú zrejme viditeľné na profile užívateľa, ako aj pri prehliadaní hier v Store.

Steam Wishlist

via WindowsCentral

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *