Forza Motorsport 7 je tak veľká, že polovicu hry bude treba stiahnuť z internetu

Forza Motorsport 7

Dostali sme sa do fázy, kedy na veľkosti hier nestačia už ani BluRay disky, a to boli navrhnuté ako extrémne objemné médiá. Tie dvojvrstvové, ktoré využíva Xbox One, majú kapacitu 50GB, Forza Motorsport 7 je však dvakrát väčšia.

Microsoft už potvrdil, že Forza Motorsport 7 bude pri vydaní zaberať 95GB na Xbox One a Xbox One S. Spoločnosť ale spravila jedno inteligentné rozhodnutie a celý režim kariéry sa nainštaluje z BluRay disku. Tento režim, spolu s vecami, ktoré hráči potrebujú na jeho spustenie, vyžaduje 45GB. Ostatných 50GB však už bude treba stiahnuť z internetu, keďže nebude na samostatnom inštalačnom médiu, ako to mali Forzy pre Xbox 360. To zrejme až s príchodom ďalšieho dielu, kde sa snáď MS poučí z tejto chyby.

A prečo Forza Motorsport 7 zaberie dvakrát toľko, čo GTA V? Jednoducho to súvisí s tým, že hra obsahuje 700 vozidiel a 32 lokalít s neuveriteľnými 200 traťami, pričom všetko využíva výkon Xboxu One nekompromisne do posledného tranzistoru. Čo už ale MS neodhalil, je, či tento gigantický 50GB „patch“ obsahuje aj 4K textúry pre Xbox One X. Ak áno, potom by to bola pozitívnejšia správa pre hráčov na klasických One-kách, kde by tým pádom hra zaberala oveľa menej. Ak nie…. Tak potom je možno na čase pouvažovať o externom disku pre Xbox One X.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *