Internetová celebrita PewDiePie môže navždy zmiznúť z YouTube

Banned PewDiePie

To, že PewDiePie nie je žiadny svätúšik, nie je žiadna novinka. Známy youtuber si v posledných mesiacoch niekoľkokrát zavaril svojimi rasistickými komentármi a práve toto jeho správanie nie je vývojárom hier zrovna dvakrát po chuti.

Tvorcovia Firewatch sa kvôli tomu dostali dokonca do otvorenej vojny s youtuberom a jeho armádou fanúšikov, ktorí okamžite po prevalení kauzy začali hru mínuskovať na Steame a znižovali tak jej hodnotenie z vynikajúceho smerom k negatívnemu. Jeden z tvorcov hry sa totiž vyjadril, že nesúhlasí s tým, aby jeho titul prezentoval rasista a požadoval cez YouTube stiahnutie gameplayov od PewDiePie.

Práve tu však prichádza k zaujímavému zvratu v situácii. Kým doteraz to vyzeralo, že Felix Kjellberg vyjde bez problému a jediné, čo bude poškodené, je reputácia hry, tak sa možno schyľuje ku koncu najpopulárnejšieho youtubera na svete. YouTube totiž vyšiel v ústrety vývojárom a jedno z videí, na ktoré tvorcovia podali sťažnosť, zmazal. Už tu vyšiel Kjellberg náhle zmenil svoje správanie a zvyšné gameplaye hry Firewatch stiahol z obehu, nastavil ich ako súkromné a potenciálne tak zachránil svoj účet.

To ale nemení nič na tom, že ak podobnú taktiku použijú iní vývojári, ktorí nie sú spokojní so sebareprezentáciou youtubera, profil PewDiePie môže navždy zmiznúť z YouTube. Politika stránky totiž funguje tak, že pokiaľ dôjde k zmazaniu viac ako troch videí na určitom kanáli pre autorské práva, YouTube bez milosti odstráni účet. Bez ohľadu na to, či ide o priemerného užívateľa z Kamenice nad Cirochou alebo internetovú megacelebritu zo Švédska.

via WCCFTech

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. StriderCZ píše:

    V celém sporu se neorientuji a je mi jasné, že nic není černobílé. Celková atmosféra ve společnosti (nejen ve hrách) je ale bohužel přesycena hyperkorektností. Jako perličku- zaznamenal jsem slovo Nigger v GTAV, kde jej „beztrestně“ použil jeden Afroameričan v konverzaci s dalším Afroameričanem….

    • Jaromír Miko píše:

      S tým, ako sa to slovo používa vo svete, to je trochu paradoxné, to je fakt, zvlášť keď je súčasťou „hood slangu“ v černošských štvrtiach v LA. Na druhú stranu ja by som tak černocha nenazval.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *