Don Mattrick odmietol kúpiť Minecraft v roku 2011

Minecraft
Odkúpenie štúdia Mojang a ich značky Minecraft v roku 2014 bola jednou z najväčších akvizícií v hernom priemysle. Microsoft vtedy za obľúbenú kockovú hru utratil 2,5 miliardy dolárov, ktoré sa mu za ten čas, vzhľadom k neustále pokračujúcom úspechu, istotne vrátili.

Zaujímavé však je, že nebyť obrovských personálnych zmien, Microsoft by nikdy nemusel vlastniť Minecraft. Ako totiž odhalil vo svojej knihe samotný CEO spoločnosti, Satya Nadella, Don Mattrick odmietol kúpiť Minecraft v roku 2011. Bolo to jedno z viacerých zlých rozhodnutí, ktoré vtedajší šéf hernej divízie spravil. Ako totiž vieme, Minecraft robí Microsoftu tržby aj za bránami Xboxu a Windows, keďže hra je dostupná prakticky na všetko iné.

Satya Nadella však v knihe neoznačil Mattricka priamo. V knihe ale uvádza: „Už v začiatkoch partnerstva medzi Microsoftom a Mojangom, predtým než som bol CEO, Phil [Spencer] prezentoval možnosť odkúpiť Minecraft. Philov šéf sa ale v tej dobe rozhodol nejsť do toho.“ Práve vtedy mal nad sebou Phil Spencer šéfa Dona Mattricka. Ten sa neskôr postaral o katastrofálny launch Xbox One a jeho pozíciu definitívne o pár rokov neskôr prevzal Phil Spencer, ktorý začal robiť obrovské zmeny k lepšiemu.

Xbox Don Mattrick

via WCCFTech

 

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. StriderCZ píše:

    Baku baku (japonsky)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *