Sony chystá nový model PlayStation VR bez možnosti upgradu

PlayStation VR
V tejto téme na chvíľu odbočíme od Xboxu a pozrieme sa na niečo, čomu sa sporadicky venujeme aj v súvislosti s budúcnosťou hrania na Xbox One. Virtuálnu realitu dnes na konzolách podporuje len Sony, ktoré pred rokom vydalo PlayStation VR. Po roku ale nastal čas na upgrade.

Sony totiž potvrdilo vývoj nového PlayStation VR. Nový model, nesúci označenie CUH-ZVR2 má vstavané stereo slúchadlá a tým pádom bude jednoduchší po stránke káblov. Novinku však dotvára aj nová výpočtová jednotka s podporou HDR. Tým sa vyrieši jeden z najväčších neduhov predošlého modelu, nemožnosť prehrávať HDR obsah z PS4 do TV v prípade, že mali hráči pripojené aj PS VR.

Najväčším problémom je ale kompatibilita hardvéru. Zatiaľ čo hry z pôvodného PS VR ostanú kompatibilné, nová verzia má nové káble. Vo výsledku totiž hráči budú musieť vymeniť celú 400-eurovú sadu v prípade upgradu, čo je tak trochu rana pod pás tým, ktorí si kúpili PlayStation VR pred rokom. Nová jednotka má byť k dispozícii zrejme už tento rok, zatiaľ však nemá bližší dátum vydania.

PlayStation VR

Foto: Sony

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Jeden komentár

  1. Rado píše:

    prístup sony je masaker. ešte vydá PS5 a PS4 majitelia budú off.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *