Gears of War 4 oslavuje výročie, podporu Xbox One X obdrží tento mesiac

Gears of War 4
Už je to rok od vydania Gears of War 4 a tvorcovia preto priblížili plány na nasledujúcich 12 mesiacov. Tie mimo iného zahŕňajú podporu pre Xbox One X, ktorý vychádza už 7. novembra/listopadu, čiže rok, mesiac a deň po vydaní Gears of War 4.

Masívny 4K patch čaká hráčov pochopiteľne až po vydaní konzoly Xbox One X o mesiac, no už koncom mesiaca dostane hra svoj prvý pre-patch, ktorý ju pripraví pre X. Aktualizácia „Xbox One X Ready“ vyjde spolu s posledným map dropom, po ktorom sa v hre už zrejme nadobro ustáli počet multiplayerových máp. Finálny map drop okrem dvoch nových máp prinesie aj špeciálny Dev Playlist Preview pre držiteľov Season Passu, spolu s Double XP a +20% kreditmi.

Gears of War 4 November 2017

Kvôli blížiacemu sa halloweenu narazíme v hre aj na tematické itemy a Phantom Dodgeball, a nie je vylúčených ani pár easter eggov. Plus bude po limitovanú dobu dostupný Golden Gear, obľúbený Golden Gun event a ďalšie „zlaté“ veci.

11 Years of Gears a ďalšie plány

Už budúci mesiac oslávi séria svoje 11. výročie a pri tejto príležitosti sa tvorcovia plánujú venovať hre, ktorá to všetko začala – a nie je to Unreal Tournament. Budúci mesiac môžeme vďaka tomu očakávať špeciálne týždenné eventy, nové skiny pre zbrane a ďalšie veci spojené s týmto výročím. Okrem toho pochopiteľne vyjde Xbox One X Enhanced patch; v decembri/prosinci môžeme čakať Gearsmas, ktorý bude ešte väčší než pred rokom a vráti sa aj Snowball Fight, vylepšený na základe spätnej väzby od hráčov. Dokonca bude dostupný aj v špeciálnom Horde režime.

Gears of War 4 The Road Ahead

V roku 2018 potom Gears of War 4 bude dostávať mesačné Gear Packy s postavami a skinmi zbraní, mesačné Versus a Horde eventy s exkluzívnymi odmenami, nové achievementy, veľké sezónne eventy ako Thanksgibbing, Gearsmas a Years of Gears. Očakávať môžeme druhú eSports sezónu a ranked sezóny so skill odmenami.

Xbox One X Enhanced

Ako sa už písalo vyššie, hra dostane patch pre Xbox One X. S ním hra pobeží v natívnom 4K, s vylepšenými textúrami a efektami. Nechýba ani podpora HDR, ktorá je dostupná už dnes pre Xbox One S, zatiaľ čo 4K bolo dostupné na PC. Teraz si hráči budú môcť vychutnať kombináciu oboch, ktorá vyzerá úchvatne. Framerate ostáva zachovaný – 30fps pre kampaň a Hordu, 60fps pre Versus multiplayer. Nižšie si môžete pozrieť dvojicu screenshotov s celkovou veľkosťou 39MB.

Okrem toho má verzia na Xbox One X ponúknuť zopár exkluzívnych technických vylepšení. Zahŕňajú dynamické tiene so zvýšenými detailami. Tiež boli vylepšené svetelné lúče, ktoré sú ešte realistickejšie než pôvodne. Zlepšili sa aj modely, odlesky a zvýšila sa vykresľovacia vzdialenosť. A tiež je unikátnou novinkou podpora Dolby Atmos 7.1.4 pre slúchadlá aj prijímače. Tieto vylepšenia budú dostupné aj pri hraní na Full HD televízoroch. Tiež sa do partie pridá supersampling zo 4K na 1080p.

 

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *