Loot boxy tak skoro nezmiznú, ESRB ich nepovažuje za hazard

ESRB
V poslednej dobe sa veľmi veľa hier začalo opierať o loot boxy. Niektoré sa dajú získať zadarmo, no snaha získať exkluzívnu výbavu často privádza hráčov k potrebe platiť reálne peniaze za to, aby skúsili svoje šťastie. Alebo aby ho skúsili znovu. A to je už hazard.

Presne tak sa vyjadrili voči loot box politike známy youtuber TotalBiscuit. Vo svojom videu začal kritizovať herné spoločnosti za zahrávanie sa s hazardom a vyzval ESRB, aby konala. Všeobecne je totiž známe, že pokiaľ akákoľvek hra zahŕňa reálny gambling, čiže núti hráčov míňať peniaze, je okamžite hodnotená ratingom AO, čiže Adults Only. Takéto hry však mnohí predajcovia hier odmietajú predávať a prakticky sa tak dostanú na čiernu listinu.

To by pochopiteľne znamenalo veľkú hrozbu pre aktuálne hobby herného priemyslu a zároveň značilo koniec čerstvo vydaných noviniek ako je Forza Motorsport 7 či Middle-Earth: Shadow of WarNateraz si ale herné spoločnosti môžu vydýchnuť.

ESRB totiž prehlásila, že loot boxy po hlbšom preštudovaní nepovažuje za formu gamblingu. Nepopiera, že tam sú podobnosti v mechanizme fungovania, ale hráč má vždy garanciu, že do svojej hry získa obsah, aj keď to nemusí byť vždy ten obsah, po ktorom túži. Loot Boxy skôr pripomínajú zberateľské kartové hry, ako sú Magic The Gathering alebo Pokémon. „Niekedy otvoríte balíček a objavíte úplne novú holografickú kartu, po ktorej ste sa dlhší čas pokukovali. Inokedy jednoducho otvoríte balíčky s kartami, ktoré už dávno máte,“ tvrdí ESRB.

It Prints Money Loot Box

via WCCFTech

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. Martinedo píše:

    ak tie veci, ktore uz mate ziskate v loot boxe zasa.. to je ako keby ste v automate prehrali.. mate zas nic. je to gambling a exkluzivne veci by sa mali dostavat za postup v hre a nie za dalsie peniaze. no chapem, ze je to biznis model

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *