Sony chcelo podplatiť zamestnanca, ktorý čelil sexuálnemu obťažovaniu zo strany vedenia

Sony Let's Play
Sexuálne obťažovanie na pracovisku začína byť diskutovanou témou aj vďaka pár whistleblowerom, ktorí sa rozhodli nebyť ticho a povedať, ako to vlastne funguje v Hollywoode. Lenže film nie je jediným odvetvím, kde sa niekto môže dostať k výhodnejšej práci cez postel. Ale nie každý to tak chce.

Existuje bohužiaľ mnoho oblastí, kde to funguje práve takto a výnimkou nie je ani herný priemysel. Práve tu odštartoval v uplynulých dňoch kauzu bývalý pracovník štúdia Naughty Dog, David Ballard. V štúdiu, ktoré stojí za známymi PlayStation exkluzivitami ako The Last of Us alebo Uncharted, pracoval až do februára/únoru 2016 na pozícii Environment Artist, teda mal na starosti tvorbu prostredí, v ktorých sa vyvíjaná hra odohrávala. Taktiež mal na starosti návrh levelov do multiplayeru, pravdepodobne pre Uncharted 4.

Práve tu čelil koncom roka 2015 sexuálnemu obťažovaniu zo strany vedúceho. Jeho pracovná situácia sa zhoršovala každým dňom, čo nakoniec vyústilo v mentálne zrútenie vývojára. Neskôr, vo februári/únoru 2016 sa rozhodol situáciu riešiť priamo na oddelení ľudských zdrojov v divízii Sony PlayStation. Tu veľmi nepochodil, firma mu dokonca dala 24-hodinovú výpoveď a neskôr mu ponúkla 20 000 dolárov za to, že o prípade nebude hovoriť. Ponuku odmietol. Situácia dopadla nakoniec tak, že Ballard bol nasledujúcich 17 mesiacov nezamestnaný.

K situácii sa už vyjadrili Sony aj Naughty Dog. Podľa nich však k žiadnemu incidentu nikdy nedošlo a neboli nájdené žiadne dôkazy, ktoré by ukazovali v prospech šikanovaného zamestnanca.

PlayStation VR

Foto: Sony

via PlayStation Lifestyle (#2)

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Jeden komentár

  1. Rado píše:

    tvrdenie sony je samo o sebe dokaz. všetci vieme aké vyhlásenia sony predvádza.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *