Fall Creators Update: Ako nastaviť svetlý motív na Xbox One

Xbox Fall Creators Update Light Theme
Po rokoch čiernej si Microsoft uvedomil, že toto nemusí byť zrovna tá farba, s ktorou sa stotožňujú xboxeri najviac. S novou aktualizáciou ale dostáva Xbox One viac života do svojho prostredia a užívatelia si môžu po novom užiť celý systém vo svetlých farbách.

Svetlé rozhranie pôsobí aspoň podľa našej redakcie, viac optimisticky. Možno aj preto, že po 4 rokoch pozerania sa na čiernu je to také veľké osvieženie ako zarosená plechovka Red Bull Coly počas náročného dňa v práci. Schválne nepíšem, že je rozhranie biele, aj keď má k nemu blízko. Ono to sú totiž rôzne odtiene šedej (sorry slečny, je ich asi len 10), čo je fajn, pretože 1500-nitový čisto biely 43-palcový panel by človeku rýchlo vypálil zrak.

Svetlý farebný motív pritom upravuje drvivú väčšinu známych aplikácií. Bielo-zelené bude aj nové Xbox Guide menu, rovnako tak aj ponuka hier, veci na profile, nastavenia a aj Xbox Store. Skrátka, všetko, na čo si spomeniete, naberie nový nádych. Výnimkou je už len ponuka nastavení pre Kinect, ktoré ostali doslova nezmenené. Nuž, snáď v budúcnosti, keďže detaily robia dokonalosť.

Ako nastaviť svetlý motív na Xbox One

  1. Otvorte Nastavenia / Settings
    • Navigujte sa buď cez Xbox Guide (stlačením Xbox tlačidla) alebo My games & apps
  2. Choďte do sekcie Personalisation
  3. Zvoľte sekciu Theme & motion
  4. Kliknite na ponuku System theme a zvoľte Light.

V prípade, že by vás iritovali nové animácie rozhrania na Xbox One, viete ich deaktivovať odškrtnutím Smooth Transitions na rovnakej obrazovke. S týmto však bude nové rozhranie vyzerať o trochu nudnejšie.

Fall Creators Update Light Theme

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *