Visceral Games, tvorcovia série Dead Space, končia

Visceral Games
Štúdio Visceral Games, známe najmä vďaka sérii Dead Space, končí. Oznámil to samotný viceprezident EA, Patrick Söderlund. Zároveň potvrdil zmeny spojené s pripravovaným Star Wars projektom.

Štúdio v uplynulej dobe pracovalo na nemenovanej akčnej adventúre z prostredia Star Wars, na ktorej pracovala aj Amy Hennig, scenáristka série Uncharted. Vývoj hry trval od roka 2013 a išlo o jeden z troch veľkých Star Wars projektov, na ktorom sa Disney dohodol s EA. Ostatnými dvomi sú Battlefront 2 a zatiaľ neznámy projekt od tvorcov Titanfall.

Projekt, na ktorom pracovali Visceral Games, však nekončí. Podľa všetkého totiž práce prevezme EA Vancouver a hru prispôsobí spätnej väzbe testerov. Na základe toho chcú zabezpečiť, aby bol titul trochu väčším zážitkom, než len singleplayerový príbeh, čo môže znamenať minimálne podporu coopu. Už z toho je ale jasné, že sa titul bude zrejme uberať inakším smerom, než akým mal pôvodne namierené. Plus využije Frostbite engine a naznačujú sa väčšie možnosti gameplayu a postáv.

Osud projektu však nie je veľmi pekný. Hoci sa projekt presunul pod EA Vancouver, vydanie bolo odložené na neurčito. Pôvodne mala hra vyjsť koncom fiškálneho roka 2019, ktorý trvá od apríla/dubna 2018 do marca/března 2019. Söderlund ale potvrdil, že to neznamená, že by bola hra zrušená. Na projekte už totiž štúdio EA vo Vancouveri pracuje.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

3 komentáre

  1. StriderCZ píše:

    Další vývojáři, kteří skončili pod křídly EA… doslova.

  1. 23. februára 2020

    […] dokonca zrušila celé štúdio, ktoré hru vyvíjalo. Áno, doteraz si pamätáme oznámenie, že Visceral Games, autori Dead Space, končia. A s nimi aj vývoj Star Wars projektu, na ktorý dohliadala známa osobnosť herného priemyslu, […]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *