Fall Creators Update: Ako chrániť obrazovku pred vypálením na Xbox One

Xbox Fall Creators Update Screen Dimming
Hoci sú obrazové technológie čoraz vyspelejšie, ani tie najdrahšie televízory sa nemusia vyhnúť poškodeniu statickým obrazom. Výnimkou nie sú ani OLED technológie, kde je už riziko minimalizované, ale stále tam je.

Stačí sa po roku použvania pozrieť na obrazovku telefónu s OLED, hoci aj takého, akým je Galaxy S7 edge, a pozrieť si „obrys“ vrchnej lišty. Riziko teda stále existuje, no dá sa mu zabrániť. Stačí aj malá zmena odtieňa farby. A to je presne to, čím Xbox s novým systémom chráni displeje. Funkciu je však treba najprv aktivovať.

  1. Otvorte Nastavenia / Settings
  2. V sekcii Preferences vyberte ponuku Idle options
  3. Aktivujte možnosť Screen Dimming a zvoľte čas, po ktorom sa má šporič aktivovať. Na výber sú minimálne 2 minúty neaktivity, maximálne 60 minút.

Fall Creators Update Screen Dimming

Tiež môžete nastaviť zobrazovanie aktivity a notifikácií počas neaktivity. Čiže okrem toho, že na obrazovke budú behať rôzne tieňované ťažko-pozorovateľné tmavé štvorčeky, tak približne polovicu obrazovky zaberú notifikácie. Uvidíte tak rekapituláciu získaných achievementov behom uplynulého hrania, prípadne prijaté správy od vašich kamarátov alebo napríklad, že vám dal niekto (X) Like na screenshot alebo video. Od šetričov obrazovky na Apple TV to má síce ďaleko, ale lepšie niečo ako nič.

Xbox Screen Dimmer

Zdroj: WindowsCentral

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *