IDC: Xbox One bude vianočným hitom

Xbox One X a Xbox One S
Až doposiaľ sa konkurenčnej PS4 značne darilo. Zaujímavý zlom prišiel pred rokom, keď Microsoft vydal Xbox One S a predaje niekoľko mesiacov prekonávali predaje PlayStationu. To isté môžeme čakať na Vianoce, tvrdí prestížna agentúra IDC.

IDC, o ktorej dáta a prieskumy sa opierajú mnohé veľké firmy vrátane Apple, priniesla zaujímavé výsledky prieskumu. Tvrdí, že kroky Microsoftu, vrátane blížiaceho sa vydania Xbox One X, budú mať pozitívny vplyv na predaje platformy na Vianoce v USA. Podľa neho si Xbox One kúpi 36,6% domácností, zatiaľ čo PS4 si zadováži 35,6%.

Predaje základného Xbox One, aj vďaka nízkej cene (je najlacnejší zo všetkých troch), budú tvoriť 7,7%, vďaka čomu bude vo viac domácnostiach, než jeho menší a mierne vylepšený brat, Xbox One S. O ten má záujem „len“ 7,3%. Najväčší dopyt môžeme čakať po Xbox One X – 21,6%. Čo je však o niečo menej oproti PS4 Pro – 22,2%.

IDC Console Wars Holiday 2017

via WCCFTech

 

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. Rado píše:

    to je taká predpoveď jak koniec sveta 2012. Ja tuším ln jedno. xboxoneX bude vypredaný a predaje budú tímto omezené.

  2. StriderCZ píše:

    Taky si myslím, že se sinusioda prodeje začíná obracet ve prospěch Xboxu. Tedy, že nebude mít raketový vzestup, ale pozvolný a trvalý růst.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *