Microsoft chystá streamovaciu Xbox službu na rok 2020

Xbox 365
Situácia okolo herných streamovacích služieb na tom nikdy nebola veľmi dobre. Pôvodné služby skončili len krátko po uvedení, Gaikai pre zmenu odkúpilo Sony a jeho technológie použilo v PlayStation Now. Kvalita streamu je však slabá, lagy sú citeľné a vlastne to nie je až také dobré, ako hrať doma na vlastnom hardvéri.

Voči streamovacím službám bol spočiatku skeptický aj Microsoft, Phil Spencer však prekvapivo obrátil postoj. Prezradil, že Microsoft testoval hernú streamovaciu službu už v roku 2012, ale celý projekt bol príliš drahý na to, aby sa ho vyplatilo robiť. Situácia sa však už trochu zmenila, pretože služby Azure Cloud sú na tom ekonomicky aj kvalitatívne lepšie, než pred 5 rokmi. Spoločnosť tak zrejme dá projektu druhú šancu. Realizovať by sa však mala najskôr o tri roky.

Neznamená to ale, že by hráči na PlayStatione mohli hrať Forzu alebo Halo. Služba má byť totiž zameraná na také hry, ktoré nevyžadujú nutne fyzický hardvér. Môže ísť teda o plošinovky alebo aj o streamovanie hier zo spätnej kompatibility. Takéto tituly by sa totiž vedeli lepšie vysporiadať s problémami ako je slabé pripojenie, input lag a podobne. Teoreticky by sa tiež mohlo jednať o streamovaciu službu určenú pre mobily.

Xbox Live Mobile

via Bloomberg

 

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *