Ako vyzerá Battlefront 2 na Xbox One X a 1400-dolárovom hernom PC?

 
Ešte dlho pred oznámením konzoly bolo potvrdené, že Star Wars Battlefront 2 tu vyzerá a beží skvelo. Priamej ukážky sme sa bohužiaľ nedočkali, keďže marketingové práva na hru si zaplatilo Sony a tak sme nemohli vidieť, ako hra vyzerá na One X. Zmena prichádza až teraz vďaka youtuberovi Dee Batch, ktorý spravil grafické porovnanie hry.

Star Wars Battlefront 2 vychádza až budúci týždeň, hra je však už teraz dostupná v predbežnom prístupe pre Xbox a PC vďaka službám EA Access a Origin Access. A pretože má hra už teraz podporu pre Xbox One X, tak len po pár hodinách sa na internete objavilo video, ktoré porovnáva Star Wars Battlefront 2 na oboch platformách.

V novom videu sa proti sebe postavili Xbox One X a high-endové herné PC, na ktorom vie hra bežať v natívnom 4K rozlíšení. Zostava, na ktorej youtuber Dee Batch hral, obsahuje 16GB RAM (2x8GB DDR4-3000), 8GB XFX Radeon RX Vega 64AMD Ryzen 7-1700 (8-jadrový procesor, 3GHz). Samozrejme nechýba najnovšia verzia Windows. Teda, porovnáva sa konzola v hodnote 500$ a PC zostava v cene, ktorá by bežného spotrebiteľa vyšla 1400$. Hra na počítači bežala pri ultra high nastaveniach.

A výsledok? Graficky sú na tom obe verzie veľmi podobne. Vidíme však, že tiene na PC majú vyššiu kvalitu a rovnako môžeme vidieť o trochu ostrejšie textúry. Narazíme však aj na menej stabilný framerate. Niektoré scény, obzvlášť potom v lese na 5:30, počítač jednoducho nezvláda renderovať scénu. Výsledkom je nižší framerate sprevádzaný screen tearingom. Počítač má však načítaných viac objektov v pamäti, zatiaľ čo Xbox donačítava pri chôdzi.

via WCCFTech

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

4 komentáre

  1. Rado píše:

    Tak poviem to takto. Xboxonex je mašina jak sa patrí. Za prvé porovnávate cenu a parametre, ale potom poprosím odpočíať z ceny xboxonex bluray 4k hdr mechaniku, hdmi 2.1 kábel, ovládač v cene 55 eur, vodné chladenie vymente za obyčajné a hlučné. Takže porovnávajte cenu cca 370 eur za xboxbonex k pc za 1400 eur (len súčiastky stojace za výkon). Za druhé ak by tam nebol nápis, ktorá časť je xboxonex a ktorá PC, tak si tipnem nesprávne. Určite by som tipoval, že to so slabým framerate je xboxverzia a tá plynulá je PC verzia. A helemese, ono je to naopak. Rozdiel detailov tieňov je fakt okom ťažko pozorovateľný a hlavne jedno video je viac nastavené na jas. Inak ten rozdiel je ťažko pozorovateľný. Takže pre xboxoneX toto vyznieva fantasticky. XboxoneX sa maximálne podaril, za tú cenu budú odladené hry frčať parádne.

  2. Danny píše:

    Jak by teda star wars mělo běžet na xox ˇ? Už se v tom ztrácim..

  3. Rado píše:

    asi v 4k 30 fps, ale menšie dataily jak na PC v high nastaveniach, Ale iný mód zatiaľ nepovedali. trial verzia ide na 4k, ak máš ea pass máš 10 dní na skúšanie.

  4. bambin píše:

    Neviem ci 30fps.Battlefront 2 ide na vsetkych platformach 60fps.Ako Battlefieldy.Len neviem ake to rozlisenie bude.No detaili by mohli byt blizko ultra,aspon podla toho videa.Na PS4Pro to ide 1290p/60fps tusim.Tak uvidime

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *