EA reaguje na vyhrážky smrťou a drasticky znižuje ceny postáv v Battlefront 2!

EA Kylo Ren
Už keď EA oznámila, že všetok post-release obsah do multiplayeru Battlefront 2 bude bezplatný, hráči tušili, že tu niečo smrdí. Presne to sa stalo a čerstvo vychádzajúca hra mala ryžovať na hrdinoch, teda na ikonických postavách z filmovej ságy.

Podľa zistení hráčov by totiž odomknutie len jednej z mnohých postáv malo trvať viac ako 40 hodín hrania, alebo tu mala byť možnosť si zaplatiť a získať k nej prístup omnoho skôr. Práve to vyvolalo obrovskú vlnu kritiky a dokonca aj vyhrážky smrťou. Vývojár EA Sean totiž na svojom Twitteri za obhajobu ekonomického modelu Star Wars Battlefront II obdržal viac ako 1600 osobných útokov a minimálne 7 ľudí sa mu vyhrážalo zabitím.

So I’m up to 7 death threats, and over 1600 individual personal attacks now (and yes, for legal reasons I’m keeping track). And why, you might ask? Because of an unpopular feature in a game.

— Sean ? (@BiggSean66) November 13, 2017

Možno aj to spôsobilo, že EA tesne pred vydaním jednej z najväčších hier tohto roku mení politiku k lepšiemu. Legendárne postavy budú totiž až o 75% lacnejšie, než pôvodne boli. Vo výsledku to znamená, že Luke Skywalker a Darth Vader už nebudú stáť 60 000 kreditov, ale len 15 000. Chewbacca, Palpatine a Leia budú stáť už len 10 000 kreditov miesto 40 000 a hlavná postava kampane, Iden Versio, bude stáť už len 5 000 kreditov miesto pôvodných 20 000.

Platí to však aj o ďalších postavách, ktoré sa budú dať v hre odomknúť. Stále to bude zdĺhavý proces, hráči však nebudú musieť tráviť stovky hodín, aby ich chytili všetkých. Za každý multiplayerový turnaj totiž hráč získa v priemere 200 kreditov.

via WindowsCentral; WCCFTech

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Jeden komentár

  1. Rado píše:

    Včera som za jednu hru dal 355 bodov. hra príśerná, všetkého veľa škodí a Battlefront2 je vzor ako dodrbať hru. Po každej hre som stratil spojenie s EA serverom, paráda, hra je bieda, zbrane katastrofa, loading zbraní humor, granát buchne po 10 sekundách a je fakt o ničom. BF2 určite nekupujem, počkám až bude skoro zadara, prejdem kampaň a EA zbohom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *