Disney kontaktovalo EA: Nechce, aby boli Star Wars spájané s gamblingom

EA Kylo Ren
Božou rukou, ktorá zastavila mikrotransakcie v Star Wars Battlefront 2, nakoniec nemuseli byť belgické úrady ani nespokojní hráči. Ako totiž vysvitlo, kvôli obrovskej kritike Electronic Arts kontaktovalo samotné Disney. EA má totiž čo vysvetľovať.

Disney nechce, aby boli Hviezdne vojny spájané s gamblingom a už vôbec nechce, aby slávna filmová sága pobúrila fanúšikov tak, ako to dokázal Battlefront 2. Práve to však EA spôsobila so svojimi mikrotransakciami a Disney sa ju rozhodol urýchlene kontaktovať. Dôvodom je aj, že sa kritika šírila aj cez mienktvorné médiá ako je CNN alebo BBC. Disney takúto kritiku nepotrebuje, zvlášť pred vydaním filmu The Last Jedi. Aj to je dôvod, prečo svoje samostatné stanovisko poslal vedeniu EA aj samotný CEO Disney, Bob Iger.

Práve takýto krok mohol prispieť k tomu, aby EA aspoň dočasne odstránila mikrotransakcie z hry. Zatiaľ nepotvrdené správy tiež hovoria o tom, že by EA mohla prepracovať systém tak, aby bol prívetivejší voči hráčom, a aby platiaci hráči neboli nijak zásadne zvýhodňovaní pred hráčmi, ktorí neplatia. Po návrate plateného obsahu by sme sa tak mohli stretnúť len napríklad s kozmetickými zmenami, ako sú skin packy. Iná správa hovorí, že súčasný systém navrhol Lucasfilm, zatiaľ čo EA požadovala kozmetické mikrotransakcie už od samého začiatku.

via WindowsCentral

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *