Analytik: Hry sú lacné, mali by byť drahšie a ponúkať mikrotransakcie

Analytik je človek, ktorý má ohromný prehľad o štatistikách. Sem-tam sa však do tejto sféry dostane človek, ktorý zrejme absolvoval matematickú vysokú školu života, aj to na druhý pokus.

Aspoň to si myslíme o analytikovi Evanovi Wingrenovi zo spoločnosti KeyBanc Capital Markets. Zameriava sa na oblasť hier a udalosti posledných dní ho prinútili publikovať správu, s ktorou sa väčšina hráčskej komunity nestotožňuje. V poznámke pre investorov prehlásil, že hry sú veľmi lacné a že by mali byť drahšie a ponúkať viac mikrotransakcií.

„Negatívnu reakciu na Star Wars Battlefront II berieme ako príležitosť na to, aby sme upevnili postoj voči EA, Take-Two a Activision-Blizzard. Launch SWB2 EA nezvládla. Napriek tomu ale vidíme krátkodobé pozastavenie mikrotransakcií ako risk. Hry nie sú predražené, firmy od hráčov pýtajú málo (a sme hráči) … Jedna hodina herného obsahu patrí naďalej medzi tie najlacnejšie formy zábavy. Kvantatívna analýza ukázala, že vydavatelia hier v skutočnosti predávajú svoje hry veľmi lacno a mali by zvýšiť ceny,“ uvádza vo svojej správe analytik Evan Wingren.

It Prints Money Loot Box

via WCCFTech

 

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. StriderCZ píše:

    Vždy, když se objeví nějaký průser, tak se najde podobný ANALytik, nebo spíše ANALalpinista. I kdyby měl stokrát pravdu, tak zapomíná, že základem dlouhodobě fungujícího byznysu je to, že obě strany musí mít pocit, že pro ně je uzavřená smlouva krátkodobě i dlouhodobě výhodná. Ne, že je někdo oje*al nebo oje*ává. Takhle se dá obchod uzavřít jen jednou, sice jednorázově vyděláte majlant, ale příště se Vám začnou partneři vyhýbat obloukem.
    Jinak mikrotransakce v AAA multiplayeru mají další zásadní problém- zásadním způsobem zasahují do herních mechanismů. Pochybuji, že by se Dice bylo schopno vytvořit vyvážený multiplayer , včetně přítomnosti placených cheaterů.

    • Jaromír Miko píše:

      Tak tak, niektorí analytici sú úplne mimo 🙂 Osobne verím na 100% len jednému, ten sa venuje Applu (Ming-Chi Kuo z KGI Securities) a doteraz mal veľa pravdivých vyjadrení o pripravovaných produktoch

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *