Marvel Heroes Omega končí predčasne, štúdio je zatvorené

Marvel Heroes Omega
Fiasko okolo Battlefrontu 2 donútilo Disney sa zamyslieť nad tým, ako fungujú licencované hry od rôznych vývojárov. A zatiaľ čo LEGO vyzerá byť v poriadku rovnako ako EA, zmeny v chovaní si najviac od…nieslo maličké štúdio Gazillion Entertainment.

Štúdio totiž stálo za nádejnou free-2-play RPG Marvel Heroes Omega, ktorá bohužiaľ tento rok vyšla na Xbxo One a rovno aj zanikla. Disney pred pár dňami odobralo štúdiu licenciu na používanie značky a všetkého, čo s ňou súvisí, takže vlastne znemožnil ďalší vývoj hry. To však tiež znamenalo, že štúdio Gazillion prišlo o svoj jediný zdroj príjmu. To naň malo fatálne následky: Štúdio oznámilo koniec, bolo zatvorené a ani zamestnanci nebudú mať zrovna najlepšie vianoce. Nedostali výplaty a takisto im o pár dní skončí zdravotné poistenie, ktoré im zamestnávateľ preplácal.

Posledným klincom v rakve je náhle ukončenie funkčnosti hry. Pôvodne bolo v pláne, že by hra skončila až na konci roka, no štúdio nemá peniaze na prenájom serverov, takže hra končí predčasne hneď teraz. Nahnevaní sú kvôli tomu aj hráči, ktorí si zaplatili mikrotransakcie (na druhú stranu, bola to free-2-play hra a vývojári tiež nežijú zo vzduchu a dobrého pocitu), požadujú vrátenie peňazí. Microsoft však aspoň čiastočne pomáha so situáciou – viacerí užívatelia hlásia, že Microsoft je ochotný vrátiť peniaze, no je treba ho o to požiadať.

via WindowsCentral; XboxAchievements

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *