Halo má Cortanu, Destiny 2 má… Alexu?

Destiny 2 Ghost
Hry od Bungie nám ukázali jedinečnú spoluprácu človeka s umelou inteligenciou a zatiaľ čo Master Chief nedá dopustiť na Cortanu, tak v Destiny 2 majú hráči svojich Ghostov. Viete však, že je to Amazon Alexa?

Aspoň to súdime z čerstvej spolupráce medzi Activision, Bungie a Amazon. Trojica totiž predstavila, ako taký marketingový stunt, špeciálny Amazon Echo doplnok v tvare Ghosta. Napohľad len obyčajný zberateľský item však môže prehĺbiť zážitok z hry. Reaguje na hlasové povely a dokonca ich v reálnom čase prenáša priamo do hry, či už na PC alebo konzolách.

Destiny 2 Ghost Alexa Set

Súčasťou tohto zážitku je Ghost Skill schopnosť, pričom vám odpovie na čokoľvek, čo nejakým spôsobom súvisí s hrou. Vie vysvetliť rôzne veci týkajúce sa hry, vie dávať odporúčania na ďalšie aktivity, vie upraviť výbavu (napr. aby dal hráčovi jeho najsilnejšiu zbraň), vie posielať správy priateľom a zisťovať ich dostupnosť aj bez toho, aby hráči museli zapínať konzolu či PC. Celkovo podporuje tento doplnok podporuje vyše 1 000 hlášok a príkazov.

Podmienkou pre jeho funkčnosť je, aby už užívatelia mali doma Amazon Echo reproduktor, ktorý vlastne poháňa celý systém. Tiež je podmienkou vlastniť hru Destiny 2, mať nainštalovanú Alexa aplikáciu, WiFi pripojenie a účet na Bungie.net, cez ktorý Ghost/Alexa interagujú s hrou.

Destiny 2 Ghost Alexa

via Sector

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *