Destiny 2 beží na Xbox One X v natívnom 4K

Destiny 2
Destiny 2 a Xbox One X sú vo veľmi zvláštnom vzťahu. Keď vývojári ohlásili hru na E3, hovorilo sa, že nebude vyzerať lepšie na Xbox One X kvôli marketingovej dohode so Sony, ktorá to zakazovala. Táto informácia rozpútala obrovskú vlnu kritiky na adresu Sony, čo nenechalo chladné ani také médiá ako je Forbes – teda také, ktoré zrovna nemajú veľa spoločného s herným priemyslom.

Neskôr sa k veci vyjadrilo aj Bungie, ktoré povedalo, že sa bude sústrediť na Xbox One X až v čase, kedy táto konzola vyjde. Čo vývojári viacmenej dodržali a dokonca vydali Xbox One X patch po boku PS4 Pro updatu. Bungie už vtedy oznámilo jednu prekvapivú správu – hra beží v 4K rozlíšení na Xbox One X a v dynamickom 4K na PS4 Pro, teda na konzole, na ktorej boli zachytené všetky marketingové materiály.

DigitalFoundry sa však pozreli na túto verziu detailne a potvrdili, že 4K, o ktorom Bungie hovorí, je natívne 4K rozlíšenie. Oproti PS4 Pro tak hra prináša obraz po celý čas, kde hra využíva techniku dynamického rozlíšenia s checkerboardingom, aby sa zachoval 30fps framerate. Rozlíšenie sa znižuje po horizontálnej osi, kde si v náročných scénach konzola dopomáha predošlými snímkami. Vo výsledku však ponúka PS4 Pro verzia mierne rozmazanie obrazu, ktoré sa vie ešte zvýšiť pri určitých situáciách.

Hra však prináša na všetkých konzolách, na ktorých je dostupná, len odlišné rozlíšenie. Oproti PC verzii ponúka tiene v nízkom rozlíšení, antialiasing je tiež len základný. Vlastne, pribudla ešte jedna novinka – na konzolách pribudla podpora HDR, ktorá sa objavila najprv na PC verzii. Tá tiež ponúka 60fps framerate.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *