World of Tanks 1.0 prechádza na úplne nový grafický engine

World of Tanks War Stories
Nezdá sa to, no globálny fenomén World of Tanks ešte stále nevyliezol z vývoja. Štúdio Wargaming, ktoré hru spravuje, totiž len teraz oznámilo verziu 1.0, ktorá bude zároveň doposiaľ najväčším updatom, aký kedy hra dostala. Zmení všetko.

Hra totiž vo svojej prvej full podobe prechádza na nový engine, pomenovaný Core. Tento grafický engine bol vo vývoji vyše 4 roky a na výsledok tejto práce sa môžu hráči pozrieť už teraz v špeciálnom deme pre PC. Do plnej hry zavíta na počítačoch už v marci/březnu 2018 a neskôr zamieri aj na Xbox One a PlayStation 4, kde je hra taktiež dostupná. Dostupnosť pre Xbox 360 zostáva neznáma, ale asi neprekvapí, keby ju tvorcovia vynechali.

Jedným z hlavných dôvodov pre zmenu enginu je záujem hráčov o modernejšiu grafiku, ktorú umožnil technologický pokrok. Modernejšia grafika si však vyžaduje väčšie zásahy, na ktoré súčasný BigWorld engine klient nie je pripravený a preto bolo pre tvorcov lepšie začať pracovať na novom engine, čo trvalo tri roky.

Ďalší rok a pár mesiacov pracoval tím stoviek ľudí na kompletnom remake všetkých modelov, prvkov a máp. Vylepšené boli textúry, svetlá a tiene, pribudol responzívny systém vody, fotorealistické a dynamické počasie, a pribudol svet za hranicou mapy, aby vyzerala hra realistickejšie. Novinkou je Havok Destruction technológia, bloom, god rays… je toho skrátka veľa.

Neskončilo to ale len pri grafike. Tvorcovia nahrali viac ako 15TB čistého zvuku, obsahujúceho vylepšené zvuky tankov a soundtrack, ktorý bude pre každú mapu jedinečný. Plus nechýba niekoľko zásadných vylepšení optimalizácie, aby hra bežala skvelo aj na staršom hardvéri.

via WCCFTech

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Jeden komentár

  1. drioton píše:

    Neskoro. Uz som nad nima zlomil palicu 😀 A popravde grafika bola to najmenej co ma sr–o 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *