Swatting môže byť čoskoro považovaný za pokus o vraždu

Rainbow Six Siege
Niektorí hráči to v hlave nemajú pokope, a hlavne v americkej Call of Duty komunite sa stáva, že hráči, ktorí nevedia prehrávať, na iných volajú SWAT. Až doteraz sa tomuto „pranku“ venovala len herná komunita, čerstvý prípad však donútil zamyslieť sa nad praktikami aj politikov.

V uplynulých dňoch totiž kvôli hlúpemu konfliktu dvoch hráčov Call of Duty prišiel o život úplne nevinný človek, ktorý ani podľa slov pozostalých nehral hry. 28-ročného Andrewa Fincha z Kansasu, otca dvoch detí, zastrelil príslušník SWAT v reakcii na telefonát, ktorý uskutočnil hráč s prezývkou Infamy Runs XbL.

Ten totiž nezvládol prehru a vymyslel si fiktívny príbeh o neúmyselnom zabití svojho otca, dodávajúc, že pištoľou mieri na ostatných členov rodiny a plánuje podpáliť dom. Že bol príbeh vymyslený, sa ukázalo už pár hodín po vražde. Hráč totiž opakovane volal na číslo 911 aj niekoľko hodín po incidente.

Žiaľ, nie je to prvýkrát, čo sa kvôli hlúpym hráčom Call of Duty stala zbytočná smrť. Už v roku 2015 bol zastrelený 20-ročný muž z Marylandu a neskôr čelila podobnej situácii (našťastie bez zabitia), reprezentantka demokratov z Massachusetts, Katherine Clark, ktorá predstavila návrh zákona, ktorý mal pokladať Swatting za trestný čin.

Tohtoročný incident však donútil politikov zamyslieť sa nad praktikou znovu. Brianna Wu totiž ako členka kongresu plánuje podporiť legislatívu, ktorá schváli Swatting ako trestný čin, za ktorý budú ľudia trestaní odňatím slobody. Existuje dokonca možnosť, že v prípade, že by došlo k vražde, ako v tomto prípade, realizátor falošného poplachu môže byť stíhaný za úmyselné zabitie. Ten sa v USA trestá odňatím slobody alebo až trestom smrti.

via The Washington Post

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *