Nová RPG od tvorcov Forzy Horizon môže byť… Fable 4?

Fable
Napriek tomu, že posledné diely Fable skončili fiaskom, Microsoft to so značkou nevzdáva. Ako dôkaz môže stačiť vývoj kartovej hry Fable Fortune, ktorá je už teraz dostupná v Game Preview a zrejme už tento rok vyjde na Xbox One, Windows 10 a Steam.

Okrem kartovej hry však Microsoft pracuje na novom pokračovaní, ktoré pravdepodobne nesie názov Fable 4. Únik o štvrtom hlavnom titule sa objavil už pred pár dňami vďaka leakerovi, ktorý v minulosti potvrdil Sea of Thieves a State of Decay 2 pred ich ohlásením. Najnovší diel má niesť označenie Wisdom a vyvíja ho zatiaľ neznáme britské štúdio. Hra teda ostáva vo svojej vývojárskej domovine a naskytá sa možnosť, že by na nej mohli pracovať aj bývalí pracovníci zatvoreného štúdia Lionhead.

„Hubu na špacír“, ako by sme mohli povedať, si v súvislosti s leakom pustil Don Williamson, ktorý v štúdiu Lionhead pracoval ako vrchný programátor enginu. „Mmm ok, nemám žiadne informácie zvnútra, ale absolútne viem, kto pracuje na Fable 4. Zaujímavá voľba…“ písal Williamson v Tweete, ktorý už medzitým zmazal.

Fable Fortune
Fable Fortune
Developer: Mediatonic
Price: Free

V Británii sa v súčasnosti nachádzajú dve štúdiá, ktoré pracujú na hrách pre Microsoft. Studio Gobo ohlásilo spoluprácu s Microsoftom ešte minulý rok a rovno potvrdilo, že pracuje na novej, zatiaľ neohlásenej exkluzivite. Štúdio sídli v Brightone. Nemožno ale vylúčiť, že Gobo pracuje na inom, možno menšom projekte.

Ďalším veľkým kandidátom sú Playground Games, tvorcovia Forzy Horizon. Štúdio otvorene oznámilo, že pracuje na úplne novej open-world RPG. Neskôr však toto vyjadrenie upravili a už hovoria, že robia na veľkej akčnej RPG v otvorenom svete. Tu už stopy po „úplne novej“ značke zmizli a preto existuje možnosť, že práve Playground Games budú pracovať na Fable 4. Štúdio pritom v uplynulých mesiacoch zamestnalo ľudí, ktorí pracovali na Metal Gear Solid V, Hellblade alebo GTA V, teda na samých mimoriadne úspešných tituloch.

via WCCFTech

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *