Nvidia predstavila 65″ televízor stvorený na hranie

Nvidia BFGD
Televízor alebo monitor? To je otázka, ktorú si položilo zrejme mnoho xboxerov, zvlášť v dobe, kedy má Xbox prísľúbenú podporu klávesnice a myši, ako aj technológie AMD FreeSync 2.0, dostupnej po schválení HDMI 2.1 špecifikácie.

Eso v rukáve si ale na tohtoročnom veľtrhu CES prichystala Nvidia. Predstavila BFGD, čo nie je ani televízor, ani monitor. Je to to najlepšie z oboch svetov. Pod štyrmi písmenami sa ukrýva označenie novej 65-palcovej obrazovky, ktorú môžeme označiť ako hernú TV.

Nvidia BFGD Latency

Pri svojom prvom produkte si Nvidia zvolila obrovský Quantum Dot displej s uhlopriečkou 1,7 metra a rozlíšením 4K Ultra HD. O jeho podsvietenie sa stará pre zmenu technológia Direct Array, dosahujúca 1 000 nitov a zabezpečuje, že BFGD ponúka ozajstné 10-bitové HDR. Kľúčovou súčasťou toho je samozrejme DCI-P3 farebný gamut, ktorý nájdeme aj napríklad v iMacu Retina. Hráčsky zážitok zdokonaluje 120Hz G-Sync ultra-nízka latencia na úrovni hráčskych monitorov – čiže je trikrát nižšia oproti štandardnej TV. Takým vstavaným bonusom je vstavaný SHIELD, takže majitelia budú môcť hrať hry vyvinuté pôvodne pre tento tablet.

Cena je zatiaľ neznáma – niečo nám ale hovorí, že bude poriadne vysoká.

via WCCFTech

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

3 komentáre

  1. StriderCZ píše:

    Zajímavá geekovina. tenhle systém má (možná) budoucnost. Před několika lety se vážně mluvilo o cloudovém hraní. Bez propojení téhle „televize“ na cloudový server s odpovídajícím grafickým výkonem tohle řešení nedává smysl.

  2. Rado píše:

    pokiaľ to nebude mať cenovku pod 65 000 kč, tak do toho by som nešiel. odozva je v dnešnej dobe TV úpne v pohode na hranie. Dokonca aj Panasonic dal v roku 2017 odozvu na solídnu hranicu a odozva už nieje žiadny problém. stále, ale existujú pc čuráci, ktorých viac zaujíma jak čo vyzerá, ako že hra je zábavná a má čo ponúknuť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *