Xbox One X začne už tento rok dostávať vlastné exkluzivity, tvrdí IDC

Xbox One X
Aj pár mesiacov po vydaní sa na internete vedú diskusie, či je Xbox One X novou generáciou alebo je to len medzikrok, akým je PS4 Pro. Microsoft nám jednoznačný názor neposkytol, prestížna agentúra IDC si ale myslí, že Xbox One X je novou generáciou a tak sa s ňou bude zaobchádzať.

Analytik Lewis Ward z IDC očakáva, že Microsoft môže už na konci roka 2018 vydať prvé exkluzivity dostupné iba pre Xbox One X. Spoločnosť má teda našliapnuté na to, aby z One X spravila skutočný next-gen, zatiaľ čo Sony bude musieť pracovať na PS5, ak chce konzole konkurovať.

„Pro je skôr marketingovou hračkou. Po stránke výkonu sa nedá porovnávať s Xbox One X. Vlastne je to len štandardný refresh konzolového hardvéru, ale Sony upravilo pár komponentov a zvýšilo výkon o 10%. Veľa. Xbox One X je oveľa výraznejším redesignom a je aspoň o 40% výkonnejší oproti PS4 alebo Xbox One. Zvládne VR a AR, ale Microsoft počká, kým sa objaví špičkový obsah – a o tom je hlavne vývoj pre Windows 10. Eventuálne One X rozbehne obsah, ktorý základná konzola nie, a neviním Microsoft za to, že s tým čakajú. Xbox One X je konzola 8,5. generácie. PS4 Pro nie je,“ povedal v rozhovore pre GamingBolt analytik.

V súčasnosti je ale Xbox One X závislý na One. Microsoft si totiž kladie za podmienku, aby všetok obsah vydaný pre One X fungoval na základnej konzoli. A tak, hoci tu máme nový hardvér, nemáme čisto Scorpio-exkluzivity.

via GamingBolt

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

3 komentáre

  1. Bambin píše:

    Boha..to co je za hovado ten analityk.Ze PS 4 Pro je o 10% vykonejsia ako PS 4 a Xbox X 40% ako PS 4 a Xbox One.Ved ten clovek ani nevie co mele,nie este to aby vedel o komponentoch hardwaru.To vobec netreba brat vazne taketo nazory.To tam rovno moze pracovat kazdy.Ale Microsoft by sa uz mal troska rozhybat,aby ukazal uz konecne tu „monst“silu.Najlepsie na nejakych exluzivitach.

  2. StriderCZ píše:

    Je fakt, že z pohledu PR by excluzivka pro Xbox byla potřeba. Velmi. Minimálně něco ve stylu Horizon dawn. Nebo Zelda
    Já osobně ale žádnou excluzivku nepotřebuji.

  3. Rado píše:

    iba pre Xbox One X v 2018? určite nie. Mne to takto úplne vyhovuje. XboxoneX v 4k plné detaili a efekty + 4k textúri, xboxone 900p + efekti čo to zvládne. To mne sedí. PS4pro nedá 4k ani na jednej z hier, na žiadnej nedá 4k textúri, efekti nebude mať nikdy lepšie ako xboxoneX, rozlíšenie pre ps4pro je iekde medzi 1080p až 2100p a osekané detaili bez 4k textúr. A hry, tak to si počkám na E3 čo predstaví MS. Ale forzu horizon 4, halo 6, perfect dark si určite nenechám ujsť. Inak tomb raider som práve dohral a na 4k hdr vyzerá neskutočne, forzu 7 drtím nejaký čas a to 4k je cítiť časom viac a viac. To je pecka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *