Seamus Blackley oznámil dostupnosť Duke Controlleru pre Xbox One

duke ovladač
Otec pôvodného Xboxu, Seamus Blackley, už skôr vravel, že má záujem vydať Duke Controller pre Xbox One. Veci prebiehajú o niečo pomalšie, než sa zdalo. Projekt však dostal zelenú od Microsoftu a dnes už poznáme dátum vydania aj cenu nostalgického doplnku.

Gigantický ovládač je prakticky totožný s tým, ktorý vyšiel spolu s Xboxom v roku 2001. Bol však obohatený o nové funkcie, takže aspoň po technickej stránke zodpovedá roku 2018. Novinka si zachovala pôvodné rozloženie kláves, no pribudla sem dvojica tlačidiel ViewMenu. Tie zároveň pri hraní hier v spätnej kompatibilite slúžia na vyvolanie pôvodného Xbox Guide menu z Xbox 360. Otázkou ale ostáva, kde sa nachádza „stredové“ Xbox tlačidlo. Bude jeho účel plniť obrovský stredový kruh?

Nevedno. Čo ale vieme, je, že kým pôvodná konzola na tomto mieste ukrývala logo Xbox. Dnes ho už nahradil kruhový OLED displej, na ktorom sa pri zapnutí prehrá boot animácia. Taký príjemný detail, ktorým Blackley vzdáva poctu pôvodnej konzole. Celkom pochopiteľne zmizol port pre pamäťové karty, ktorý už dnes nie je potrebný. O výrobu nového ovládača sa bude starať Hyperkin, ako sme informovali pred pár mesiacmi. Čo sa dostupnosti týka, fanúšikovia môžu otvárať svoje peňaženky už na konci marca/března. Cena zodpovedá cene bežným Xbox One ovládačom. Teda v USA je to 70 dolárov.

Xbox One Duke Controller

via Twitter

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

3 komentáre

  1. Martinedo píše:

    „Cena zodpovedá cene bežným Xbox One ovládačom. Teda v USA je to 70 dolárov.“
    Ktore su bezne za 70 dolarov? kus vela, nie?

    • Jaromír Miko píše:

      Ani nie, pri súčasnom kurze stoja prakticky toľko čo u nás – inak to sú Volcano Shadow, Patrol Tech, Recon Tech a kopa ďalších. Sea of Thieves sa bude v US predávať za $75

  1. 19. septembra 2018

    […] ODPORÚČAME: Seamus Blackley oznámil dostupnosť Duke Controlleru pre Xbox One […]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *