Aké vylepšenia dostala Forza Horizon 3 na Xbox One X?

Forza Horizon 3 Xbox One X Enhanced
Forza Horizon 3 dnes dostala dlho sľubovanú aktualizáciu, ktorá prináša na Xbox One X niekoľko zásadných vylepšení. O podpore HDR sa ani netreba zmieňovať, tá vo Forze debutovala už v roku 2016 na Xbox One S.

Kľúčovou novinkou vo Forze Horizon 3, s vylepšeniami pre Xbox One X, je predovšetkým podpora 4K rozlíšenia. Hovorí sa o natívnom rozlíšení, čo je vzhľadom k veľkosti sveta a detailom vozidiel naozaj pozoruhodné. Na rozdiel od Motorsportu si to ale vypýtalo daň v podobe obmedzeného frameratu. Ten ostal totožný s pôvodnou konzolovou verziou, tead 30fps. Forza má však vo svojom rukáve prichystané eso – 4xMSAA antialiasing.

Forza Horizon 3 Xbox One X Enhanced

Okrem toho hra obdržala plejádu ďalších zaujímavých noviniek. Už na štandardnom železe vyzerá Forza super, no s Xbox One X sa Playground Games podarilo posunúť latku vyššie. Hra obdržala textúry vo vysokom rozlíšení, rovnako tak sú ostrejšie odlesky, tiene sú výrazne detailnejšie. Zvýšená bola aj vykresľovacia vzdialenosť LOD objektov a celkový draw distance je teraz lepší. Takisto sa zlepšil motion blur, čiže pocit rýchlosti je ešte hlbší.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *