CES 2018: MSI predstavilo herné novinky

MSI
Minulotýždňový veľtrh CES priniesol aj niekoľko noviniek zo sveta herných PC a notebookov, kde svoje novinky s Windows 10 prezentovali firmy ako Dell, MSI alebo Acer. Asi najviac noviniek na CES z menovaných predviedlo MSI.

To predstavilo novú kolekciu monitorov Optix MPG, ktorú tvoria dva zakrivené 27-palcové monitory. Oba ponúkajú 144Hz obnovovaciu frekvenciu a 1ms odozvu pre rýchlejší obraz. Hráči majú na výber medzi 1080p a 1440p verziou. Pod panelom sa nachádza päť RGB lediek s podporou SteelSeries GameSense, a dajú sa s aplikáciou SteelSeries Engine naprogramovať tak, aby upozorňovali hráča na rôzne veci. Napríklad na notifikácie Discordu či končiaci časovač v hre (napr. v PUBG lobby). Na zadnej strane sa tiež nachádzajú RGB ledky, ako aj dvojica HDMI 2.0 portov, jeden DisplayPort 1.2, tri USB 3.0 porty (2x USB-B + 1x USB-A), port na slúchadlá, mikrofón a audio combo jack, ako aj zámok Kensington.

MSI Optix MPG

Renováciou si prešiel miniatúrny desktop MSI Trident 3 Arctic. Ten ponúka rozmery, ktoré sú iba o niečo väčšie než Xbox One X a súčasne ponúka dostatok výkonu na kvalitný herný zážitok. Aktualizovaný model disponuje procesorom Intel Core i7-8700 (8.gen.) a grafickou kartou Nvidia GeForce GTX 1080. V závislosti od konfigurácie ponúka až 16GB DDR4 RAM, ktorá sa dá prípadne upgradovať na 32GB. Vovnútri zariadenia sa tiež nachádza 256GB PCIe SSD a 2,5″ 1TB SATA pevný disk. Bezdrôtové pripojenie má na starosti Intel, ako pre WiFi tak pre Bluetooth 4.2 s LAN funkcionalitou.

MSI Trident 3 Arctic

Sekunduje mu klasickejšia bedňa MSI Infinite X, ktorá ponúka Intel Core i7-8700K v kombinácii s Nvidia GTX 1080 Ti kartou, 16GB DDR4 RAM upgradovateľných na 64GB a o chladenie sa stará Silent Storm Cooling 3 Pro vodné chladenie z dielne MSI. Počítač tiež ponúka automatické pretaktovanie cez Game Boost, o vrcholný zvukový zážitok sa postarajú Audio Boost a Nahimic technológie. Nakoniec ponúkajú sadu Mystic Light RGB lediek, ktoré dodávajú zostave dodatočné farby k existujúcej čiernej a červenej. Konfigurácia ponúka 2x M.2 NVMe PCIe SSD s dokopy 512GB úložiskom a klasický 2TB pevný disk. Neskôr v priebehu roka bude dostupný aj desktop Aegis Ti3.

MSI Infinite X

Čo sa komponentov týka, tu MSI predstavuje Z370 GODLIKE GAMING hernú základnú dosku, ktorá je ušitá na mieru pre high-endové herné zostavy. Jednou z jej zaujímavostí je Killer xTend technológia, ktorá zabezpečuje rýchlejšie pripojenie. Kombinuje totiž vstavaný switch s WiFi rozširovačom. K ďalším vlastnostiam tejto dosky patrí štvorica DDR4 slotov pre RAM, štvorica PCIe x16 slotov pre grafické karty s podporou Nvidia SLI alebo AMD CrossFire. Špeciálne si dalo MSI záležať na rozmeroch, aby sa sem mohli potenciálne zmestiť všetky štyri karty. Všetko je ešte posilnené oceľovým rámom. Ďalej disponuje vychytávkami ako je Triple Turbo M.2, M.2 Shield V2, Turbo U.2 s oceľovým štítom a Xtreme Audio DAC s technológiou Nahimic 2.

Inou novinkou je MSI GeForce GTX 1080 Ti Lightning Z grafická karta, navrhnutá pre extrémne pretaktovanie a výkon, s termálnym dizajnom Tri-Frozr a ventilátormi TORX 2.0. Za zmienku rozhodne stojí, že Lightning Z karta bola postavená aj s použitím armádnych komponentov kategórie 4. Ďalšou novinkou je GT75VR Titan Pro adaptér s podporou Killer Wireless-AC 1550, vďaka čomu sa jedná o najrýchlejší 2×2 802.11ac adaptér s prenosovou rýchlosťou až 1,73Gbps.

MSI Z370 GODLIKE GAMING

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *