Rakúsky obchod ukončil predaj Xbox One, urazil ho Game Pass

Xbox Game Pass
Microsoft tento týždeň ohlásil jednu z najväčších noviniek, ktorá nenechala chladných prakticky žiadnych hráčov a zaujala ešte aj fanúšikov PlayStationu. Spoločnosť oznámila, že všetky budúce exkluzivity budú dostupné v deň vydania cez Xbox Game Pass.

Toto oznámenie však nepotešilo jeden rakúsky obchod, Gameware. Novinka ho dokonca urazila tak, že stiahol z predaja všetky Xbox One konzoly. Zároveň odkázal Microsoftu, aby si svoje konzoly predával sám, keď obchodu nedá možnosť zarábať. Predajca z Innsbrucku argumentuje, že konzoly sa predávajú prakticky bez zisku, za čo najnižšiu cenu, a tak si obchody musia hľadať iné spôsoby, ako zarábať – napríklad predajom hier.

A zjavne tých pár exkluzivít, ktoré sa každoročne objavia medzi desiatkami multiplatformových hier, drasticky znížia príjmy rakúskeho obchodu na úroveň, že sa mu ani nevyplatí predávať Xbox. Aspoň tak to teda znie z úsmevného argumentu. Pripomíname, že Gameware naďalej predáva PC hry, hoci všetky vyžadujú Steam a pravidelne sú v zľave.

Xbox One Gameware Boycott

via WCCFTech

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Jeden komentár

  1. StriderCZ píše:

    Tak, tak už jsem četl názory ( nejen hráčů) jak nový Game pass zlikviduje krabicovky… Něco podobného se dělo při zavádění strojů do fabrik v 18. století…při vzniku el. knih… Ubertaxi…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *