ARK a Minecraft sa spoja v novej survival hre PixARK

PixARK
Víkend bol plný prekvapení. Jedným takým bolo aj oznámenie nového mashupu Minecraftu a ARK: Survival Evolved, ktorý nesie názov PixARK.

Hra z dielne Snail Games v podstate kombinuje to najlepšie z oboch hier. Skupina hráčov sa prebúdza na záhadnom ostrove plnom dinosaurov a podobných tvorov, ktorí dodajú pojmu survival ten správny šmrnc. Aby hráči prežili, musia loviť, sadiť rastliny a následne ich žať, craftovať itemy a stavať úkryty, ktoré im pomôžu ochrániť sa pred dinosaurami, prírodnými katastrofami a tiež proti nepriateľským hráčom. To všetko sa odohráva vo voxelovej grafike, aká je typická pre Minecraft. Je však o niečo detailnejšia.

Tvorcovia sľubujú, že hráči si budú môcť niektoré tvory ochočiť, čo bude vo výslednom zážitku zohrávať dôležitú rolu. K tomu obsahuje procedurálne generované questy, systém progresie a customizácie, procedurálne generovaný svet, jedinečné biomy, vyše stovku dinosaurov a tvorov a tiež Creative Mode, ktorý funguje presne ako v Minecrafte – umožňuje hráčom stavať, čo chcú, a nebáť sa pritom o život. Okrem multiplayeru PixARK ponúka aj singleplayer.

Čo sa dostupnosti týka, Snail Games oznámili vydanie cez Steam Early Access a Xbox Game Preview už v marci / březnu, s podporou pre Xbox One X. Neskôr hra vyjde na Nintendo Switch a PS4. Vývojári ale nespomínajú podporu PS4 Pro.

via WindowsCentral

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *