Microsoft kupuje hernú cloudovú firmu PlayFab

PlayFab
Cloudgine už vlastní Epic, ale neznamená to, že by sa Microsoft vzdával svojej cloudovej vízie. Spoločnosť v uplynulej dobe kúpila hneď dve cloudové firmy – Avere a dnes PlayFab.

Firma PlayFab ponúka rozmanitú sadu nástrojov a back-end podporu pre vývojárov, ktorí chcú vo svojich hrách využiť silu cloudu. Tieto rozhrania budú po akvizícii začlenené do platformy Azure. Tú už dnes využíva niekoľko hier vrátane PUBG. S novým doplnkom v podobe PlayFabu vidí Microsoft príležitosť zaujať ešte väčšie množstvo vývojárov, ktorí vo svojich hrách budú chcieť multiplayer alebo iné funkcie založené na internetovom pripojení. Mnohí dnes pritom využívajú Google Cloud alebo Amazon Web Services (AWS). PlayFab mal tiež svojich veľkých klientov – Disney, Wizards of the Coast, Nickelodeon, Bandai Namco, Rovio, Atari a Capcom. Je tiež možné, že vďaka rozhraniam PlayFabu by mohol do služby Xbox Game Pass zahrnúť aj možnosť streamovania hier z cloudu na menej výkonné zariadenia – ako sú smartfóny a tablety – alebo na Mac.

Crackdown 3

via WCCFTech

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *