Ancestors: Legacy má dátum vydania a potvrdenú podporu pre Xbox One X

Ancestors: Legacy
Fanúšikov real-time stratégií čaká naozaj plodný rok. Už 20. februára/února vydá Microsoft remaster klasiky Age of Empires. Súčasne je po viac ako 10 rokoch v pláne Age of Empires 4, ktoré bude mať na starosti štúdio Relic Entertainment.

A do toho vyjde ešte jedna stratégia z historickej Európy, Ancestors Legacy. Hra od poľského štúdia Destructive Creations ale na rozdiel od AoE, vychádza na Xbox One. A aby toho nebolo málo, hra vychádza exkluzívne pre Xbox a samozrejme pre PC. Ancestor SLegacy sa odohráva v dávnej minulosti, kedy tu ešte neboli monarchie, ale len kultúry, medzi ktoré patria anglosasi, germáni, vikingovia a slovania. Po stránke gameplayu je hra inšpirovaná mechanizmami Company of Heroes, za ktorým stoja práve súčasní tvorcovia Age of Empires 4.

Ancestors

Zaujímavosťou je, že vývojári od samého začiatku mysleli na Xbox a preto hre navrhli niekoľko verzií ovládania. Spočíva to v princípe, že hráči na PC majú veľa možností, ako svoje obľúbené stratégie hrať, a tento zážitok chcú vývojári priniesť aj na Xbox. Na výber tak bude niekoľko možností, ako ovládať hru s gamepadom. V hre tiež bude užitočné spolupracovať s matkou prírodou, keďže už len krytie sa za kríkmi môže priniesť zaujímavý zvrat v boji a prichystať moment prekvapenia pre súpera.

Ancestors

Treba tiež myslieť na morálku a skúsenosti vojakov, ktoré majú vplyv na efektivitu útokov. Zahŕňa to aj obživu. Hladujúci vojaci sú v boji demoralizovaní a neužitoční. A že to nebude inak, sa hráči budú môcť presvedčiť ako v multiplayeri, tak v singleplayeri, ktorý tvorí dokopy 40 misií. Každá civilizácia má v hre dve kampane po 5 misiách. Nie je ale vylúčené, že sa niektoré z nich v hre objavia neskôr, po vydaní. Dôvodom je, že vývojári majú stanovený dátum vydania a pokiaľ niečo nestihnú dovtedy, tak to príde neskôr formou bezplatného DLC.

Vývojári tiež skúmali možnosť cross-platform multiplayeru, ale príde im problémové prepojiť Xbox Live a Steam, nie je však vylúčený cross-play medzi Xbox One a Windows 10. Hra vychádza na oboch platformách 22. mája/května s podporou pre Xbox One X. Tam hra pobeží v natívnom 4K, pričom teraz ide o jednu z troch grafických možností, ktoré hra ponúka. K iným patrí prioritizovanie detailov alebo frameratu.

Ancestors

via WCCFTech

 

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *