OneCast umožní hrať Forzu, Gears a ďalšie Xbox hry na Macu

Mac Xbox One S Controller
Zatiaľ čo Sony umožňuje natívne streamovať obraz z PS4 na Mac, Microsoft to svojmu Xboxu nedoprial. Miesto toho môžu užívatelia streamovať obraz iba na počítače s Windows 10, čo je zavinené aj tým, že oficiálna Xbox aplikácia pre Mac neexistuje. Škoda.

Práve ona by mohla byť potešujúcou novinkou pre mnohých užívateľov, ktorí na prácu používajú Mac. K nim patrím aj ja. Hoci mám rád Windows, niektoré apikácie ako Photoshop skrátka bežia lepšie na Macu a 13 hodín používania na jedno nabitie je skrátka niečo, čo som doposiaľ na žiadnom notebooku s Windows nezažil. Ale je pravda, že naposledy som na prenosnom zariadení používal Windows 8.1.

Preto ma skutočne potešilo, že sa našli nadšenci, ktorí odviedli prácu za Microsoft, a hlavne odviedli ju lepšie. Aplikácia OneCast totiž umožňuje streamovať hry na Mac po lokálnej sieti presne tak, ako to umožňuje štandardná Xbox appka pre Windows. Dokonca obsahuje Bluetooth podporu pre Xbox One Controller, niečo, čo Mac natívne nepodporuje. Pripojenie ovládača cez USB kábel však vyžaduje inštaláciu driveru a reboot systému. No čo ma potešilo najviac, je, že streamovanie prebieha celkom ľahko, s minimálnou odozvou a dokonca sa ani netrhá obraz. To je niečo, čo sa mi naopak na notebooku s Windows dialo celkom často.

Samotná aplikácia sa dá stiahnuť na 14 dní celkom zadarmo. Čo sa ceny týka, momentálne je v 50% launch zľave za cenu 11,99$.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Jeden komentár

  1. Michal píše:

    Super. Dik za info. Vyskusam.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *