Skrytý odkaz v Metal Gear Survive sabotoval snahu Konami o vymazanie Kojimu

Metal Gear Survive
Kým niektoré hry obsahujú skryté odkazy, Metal Gear Survive skrýva úprimný názor vývojárov na to, čo sa v Konami za posledné roky udialo.

Konami sa s Hideo Kojimom nerozlúčilo zrovna priateľsky a svedčí o tom aj nasilu vytvorené pokračovanie Metal Gear. Nový diel sa odohráva iba krátko po udalostiach Ground Zeroes v alternatívnej dimenzii, kam sa dostali agenti XOF vďaka červím dieram. S tou alternatívnou dimenziou to zjavne manažment Konami pojal vážne, pretože nikto iný si zatiaľ nedovolil pýtať 10€ za to, že môžete použiť nový save.

To si zjavne uvedomujú aj pobúrení zamestnanci Konami, ktorí do hry ukryli odkaz, ktorý tak nejak odkazuje Konami jeden veľký prostredník. V istej cutscéne sa totiž objaví záber so zošitom, v ktorom môžu hráči vidieť zbierku mien chýbajúcich a stratených agentov. Medzi nimi sa nachádza Snake, ako aj 10 ďalších mien. Počiatočné písmená ich priezvisk však vytvárajú odkaz KJP Foverer, čím zamestnanci vzdávajú poctu štúdiu Kojima Productions.

Tvorcovia však zašli ešte ďalej. Na tom istom papieri totiž dizajnérov hry označili za bastardov. Presnejšie Yotu Tsutsumizaki, ktorý viedol vývoj hry a mal na starosti plánovanie. Producent hry, Yuji Korekado, je pre zmenu v hre pomenovaný ako Mazaný Yuji. Zaujímavé tiež je, že vo vrchnej časti sa nachádzajú mená dvoch agentov zabitých v akcii, pričom ich mená začínajú na M a G – ktoré tiež tvoria skratku Metal Gear. Vyjadrili teda tvorcovia, že staré dobré MGS je mŕtve? Zdá sa, že áno.

via Twitter

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. StriderCZ píše:

    Některé osudy herních vývojářů a her jsou smutné. Bohužel.

  2. Rado píše:

    nekupujem, nepodporím.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *