Xbox dostal trojici bezpečnostních vylepšení

Xbox Security

Bezpečnosti není v dnešním digitálním světě nikdy dost a zatímco je třeba neustále zvyšovat její úroveň, stejně tak je třeba i zlepšovat její uživatelskou přívětivost. Toho si je dobře vědom i Microsoft, který právě oznámil trojici vylepšení, které Xbox v rámci svých bezpečnostních opatření dostane.

V první řadě je tu nově možnost si obnovit účet i přesto, že jste zapomněli své uživatelské jméno. Byť to zní jako samozřejmost, zapamatovat si uživatelské jméno a rozeznávat ho od gamertagu nemusí být pro každého zásadou a přesně pro takové případy tu bude při přihlašování možnost „Forgot your account?“.

Xbox Security Update 2018

Další novinka se týká obnovy účtu po zaznamenání neautorizovaného přístupu. Pakliže Microsoft na něco takového přijde, automaticky uzamkne účet a aby bylo možné ho získat zase zpět, nebude nadále nutné se přesunout na jiné zařízení. Vše, od ověření až po nastavení nového hesla, půjde od nyní zařídit přímo z vašeho Xboxu.

A aby toho nebylo málo, Microsoft vás nově čas od času požádá o ověření údajů potřebných pro výše zmíněnou obnovu účtu. Než se však na vaší mysli usadí slova „další otrava“, vzpomeňte si na ty stovky Eur, jejichž hodnotu váš účet má.

Xbox Security Update 2018

Jiří Růžek

Xboxerem jsem se stal v roce 2013, s hrami jsem ovšem díky GTA: Vice City začal již o deset let dříve. Mezi mé oblíbence se řadí především open-worldovky typu Saints Row či Grand Theft Auto, nepohrdnu ovšem ani nad dobrými arkádami nebo rage hrami jako NHL a Tekken. Mé ostatní zájmy se pak točí především okolo rock'n'rollu a politiky. Pozoruhodná dvojice, co? Na Xbox Live jsem k nalezení pod gamertagem Geousek.

Tiež by ťa mohlo zaujať...

1 komentár

  1. StriderCZ píše:

    Čeština v menu, to je to co mi chybí… a pak by si konzole mohla pamatovat hesla k wi-fi, když cestuji…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?