Fortnite dostane crossplay na Xbox One

Fortnite Xbox
Ešte cez pracovný týždeň sme informovali o prehlásení Epic-u o vydaní Fortnite na mobily a súčasne s tým prišla správa o crossplay podpore pre PS4. Epic ju však potvrdil aj pre Xbox.

Stalo sa tak pár dní po pôvodnom ohlásení, ktoré pobúrilo niektorých xboxerov. Reakcie na zelenom fronte sú však v princípe zmiešané, pretože niektorí crossplay vítajú a iní ho skôr odmietajú. Epic Games sa ale rozhodli, že crossplay predsa len zapnú.

„V protiklade s tým, čo mohlo znieť z našej predošlej správy, Microsoft má vedúce postavenie v podpore cross-platform hrania, spájajúc pritom hráčov na PC, mobiloch a všetkých konzolách. Behom uplynulých niekoľko mesiacov sme s ním pracovali na tejto veci, a túto funkcionalitu prinesieme na Xbox One po boku ostatných platforiem,“ píše Epic vo svojej správe. Crossplay však predsa len bude mať jedno obmedzenie – hráči na Xbox One a PS4 si proti sebe nezahrajú, hoci to sem-tam išlo. Sony si však takúto vec neželá.

Fortnite
Fortnite
Developer: Epic Games Inc.
Price: Free

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Jeden komentár

  1. Harbi píše:

    Ach to sony ???

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *